Oyunlarda "GFX D3D Error" Tarzı Hatalar

Mete KARATAŞ

Kilopat
Makaleler
1
Yer
Ankara
Daha fazla  
Ekran kartıma 1 ay kadar önce termal macun yenilemesi yaptım ve Windows 10 2004 güncellemesini temiz kurulum yaparak bilgisayarımı formatladım ve o günden beri bu tarz hatalar alıyorum.​

Örneğin GTA 5'te "ERR GFX D3D INIT" hatası, F1 2019 ve F1 2018'de THE D3D DEVICE HAS BEEN REMOVED! REASON: 0X887A0006" Hunter: Call of the Wild'da "Error D3D DEvice Lost: DXGI_ERROR_DEVICE_HUNG", CoD Warzone'da "DirectX encountered an unrecoverable error" gibi sürekli böyle hatalar (oyunlarım orijinal).​

Overclock yaparak kullanmıyorum ve bu hatayı sürekli almaya başlayınca underclock bile yaptım fayda etmedi. 2 kez DDU aracılığı ile ekran kartı sürücülerime temiz kurulum yaptım, yeniden dağıtılabilir paketleri silip yükledim, DirectX'i tekrar yükledim ancak nafile. Son çare buraya yazmak istedim, çünkü aklıma başka çözüm yolu gelmiyor. Ne yapmalıyım? Teşekkürler.​
Sistemim:​
  • Windows 10 2004 Home Single Language​
  • Intel Core i3 4160​
  • 4x2 GB 1600 MHz Corsair Vengeance​
  • MSI H81M-E33​
  • ASUS STRIX 750 Ti 2 GB​

Son düzenleyen: Moderatör:
Evet, aşırı ısınma mevcut değil. Reballing işlemi de yapabileceğim bir işlem değil ne yazık ki ve daha önce bu tarz hatalar almıyordum ve yine hız aşırtma yaparak kullanmıyordum. Çok öncesinde hız aşırtma yaparak kullanıyordum ancak dediğim gibi, yine de formattan sonra böyle olmaya başladı.
OC ile kartı uzun süre kullanıp zarar verdiğinizi tahmin ediyorum. Bu hata geldiğinde aşırı ısınma yoksa karta reballing yapmak gerekebilir.
15 dakika boyunca 1024x768 çözünürlükte OCCT Power testi yaptım ve bir sorun olmadı. Sorun yazılımsal olabilir mi yahut farklı bir test yapmamı öneriyor musunuz? Yardımcı olursanız sevinirim.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı