Çözüldü Oyunlarda görüntü bozuluyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

fallxry

Hectopat
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Arkadaşlar selam, oyuna girdiğimde görüntüm bozuluyor ve bu hatayı alıyorum bütün oyunlarda oluyor bu hata çözümü nedir?

Sistem:
Intel HD Graphics 620
Intel Core i5 7200U
4 GB RAM

Dosya Ekleri

• IMG_20210716_132903.jpg
    IMG_20210716_132903.jpg
    276,1 KB · Görüntüleme: 520
Çözüm
@ue666 Hocam sorunumu çözdüm 2 tane ekran kartını sildim ve oyuna girdim ve sorunum çözüldü tekrardan teşekkürler.
Windows ve oyunlar orjinal, sisteminizde de virüs yoksa ekran kartı sürücünüzü güncelleyin. Eski veya güncel sürüm farketmez(WHQL sertifkalı bir sürücü kullanmanızı öneririm) DDU programı ile mevcut sürücüyü kaldırıp yeniden başlatma sonrası teni sürücü kurulumu gerçekleştirin. Masaüstünde de bu gibi bir durum olsaydı monitörden ya da bağlantı kablosundan diyebilirdim ancak yalnızca oyunlarda olduğunu belirtmişsiniz.

Windows ve oyunlar orjinal, sisteminizde de virüs yoksa ekran kartı sürücünüzü güncelleyin. Eski veya güncel sürüm farketmez(WHQL sertifkalı bir sürücü kullanmanızı öneririm) DDU programı ile mevcut sürücüyü kaldırıp yeniden başlatma sonrası teni sürücü kurulumu gerçekleştirin. Masaüstünde de bu gibi bir durum olsaydı monitörden ya da bağlantı kablosundan diyebilirdim ancak yalnızca oyunlarda olduğunu belirtmişsiniz.
Ekran kartım güncel başka ne yapıcaklarımı adım adım anlatabilir misiniz?

Ekran kartım güncel başka ne yapıcaklarımı adım adım anlatabilir misiniz?
Hocam mevcut sürücüyü DDU ile yeniden başlat seçeneğini kullanarak kaldırıp aynı sürücüyü tekrar kurmanızı tavsiye ediyorum. İşe yaramazsa denemek adına monitöre gelen bağlantı kablosunu çıkarıp takın. Bu da işe yaramazsa bilgisayara gelen gücü tamanen kesin. Ardından açma tuşuna birkaç saniye boyunca basın. Sonra ekran kartı ve ramleri dikkatli bir şekilde çıkarıp pinlerin olduğı bölümü silgi yardımıyla silin ve tekrar takın. Statik elektriği boşaltmadan herhangi bir donanımın bağlantısını kesmeyin. Bu işlerden anlamıyorsanız anlayan birinden yardım isteyin. Bu işlemler de fayda sağlamazsa oyun sırasında sıcaklık değerlerini ölçün. Ekran kartı sıcaklığı da normal ise aklıma bir şey gelmiyor. Sorun çözülmezse müsait bir zamanda araştırırım.

Hocam mevcut sürücüyü DDU ile yeniden başlat seçeneğini kullanarak kaldırıp aynı sürücüyü tekrar kurmanızı tavsiye ediyorum. İşe yaramazsa denemek adına monitöre gelen bağlantı kablosunu çıkarıp takın. Bu da işe yaramazsa bilgisayara gelen gücü tamanen kesin. Ardından açma tuşuna birkaç saniye boyunca basın. Sonra ekran kartı ve ramleri dikkatli bir şekilde çıkarıp pinlerin olduğı bölümü silgi yardımıyla silin ve tekrar takın. Statik elektriği boşaltmadan herhangi bir donanımın bağlantısını kesmeyin. Bu işlerden anlamıyorsanız anlayan birinden yardım isteyin. Bu işlemler de fayda sağlamazsa oyun sırasında sıcaklık değerlerini ölçün. Ekran kartı sıcaklığı da normal ise aklıma bir şey gelmiyor. Sorun çözülmezse müsait bir zamanda araştırırım.
Hocam teşekkürler fakat bunu bilen birisine götüreceğim çünkü anlamıyorum bu işlerden.

Arkadaşlar selam, oyuna girdiğimde görüntüm bozuluyor ve bu hatayı alıyorum bütün oyunlarda oluyor bu hata çözümü nedir?

Sistem:
Intel HD Graphics 620
Intel Core i5 7200U
4 GB RAM
Problemi sadece assetto corsa da yaşıyorsanız kurduğunuz mod ile alakalı olabilir. Steam dan oyun dosyalarını doğrulayın derim. Eğer sorun tüm oyunlarda varsa bir bilgim yok umarım çözersiniz.

Problemi sadece assetto corsa da yaşıyorsanız kurduğunuz mod ile alakalı olabilir. Steam dan oyun dosyalarını doğrulayın derim. Eğer sorun tüm oyunlarda varsa bir bilgim yok umarım çözersiniz.
Sadece assetto corsada olmuyor bütün oyunlarda oluyor en iyisi bilgisayarcı ya götürmek.

Hocam kasanın içini açmak konusunda sakıncalarınız varsa en azından monitörün kablo bağlantısını çıkarıp tekrar takın. Basit bir şekilde çözülebilecek bir sorunsa boşa masraf etmeyin.

Hocam laptop kullanıyorum monitörün vs. kablo bağlantısı yok.
Anladım hocam. Esasında sorun biraz daha netleşti gibi. İki ekran kartı varsa masaüstünde onboard oyunlarda ise harici grafik kartı çalışıyor. Harici grafik kartının ya yazılımsal ya da donanımsal bir problemi var. Yazılımsal problem için bahsettiğim programı kullanıp baştan sürücü kurulumu gerçekleştirin. Düşük ihtimal versem de Ramleri söküp silgi ile temizleyip takmak denenebilir. En azından doğru yapıldığında bir zararı yok. Bunun dışında lehim atması veya buna benzer bir donanımsal sorun başınıza gelmiş olabilir. Bunu kontrol etmek için düşük grafik kartı isteyen bir oyunu onboard grafik birimi ile çalıştırın. Başlatta arama kısmına grafik ayarları yazarak istediğiniz bir oyunu onboard grafik kartı ile çalıştırabilirsiniz. Bu durumda ekranda oluşan görüntü bozukluğu yaşanmazsa harici grafik kartınız sorunludur. Bunu test etmenin bir başka yolu da laptopu televizyona bağlayarak oyuna girmeyi denemektir. Bu şekilde de görüntüde bozulmalar varsa donanımsal bir sorun olduğuna ve harici grafik kartı ile alâkalı olduğuna kanaat getirebilir ve tanıdık tamirci varsa gösterebilirsiniz. Umarım anlatabilmişimdir.

Not: Kesin şu yüzdendir gibi bir ifade kullanamıyorum çünkü her geçen gün ne alâka dediğimiz sorun–çözüm ikilileri ile karşılaşıyoruz. Umarım bir an önce çözüme kavuşturursunuz.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı