Oyunlarda GTX 1050 Ti kullanımı %100 kullanılıyor ve 10 FPS'e düşüyor

Aurqq

Picopat
Daha fazla  
Ben oyun oynarken bir zaman sonra ekran kartı kullanımı %100 oluyor ve oyunda FPS sabit 10 civarına sabitleniyor ve input lag oluyor ve 30 saniye boyunca öyle kalıyor (Valorant ve LoL gibi bir oyunda hiç yaşamadım neredeyse. Onun dışı tüm oyunlarda oluyor hikayeli oyunlarda özellikle) acaba NVIDIA'daki şu en üstteki yüksek performanslı NVIDIA işlemcisini seçtiğim için mi bu sorunu yaşıyorum? Ekran kartı (1050 Ti)

Ya da performans ayarlarını dengeliye mi çekmeliyim sistem çok zorluyor çünkü kendini.

Oysaki sistemi kaldıran oyunları oynuyorum
Öyle olsa bile oyunların grafik düzeni ve yazılımları güncel kartlara veya en kötü RTX 20 serisine göre yapıldığı için bu kadar eski kartlar kaldırmıyor (GTX 1080ti reis hariç tabii ki) 1050ti çıkalı 9 yıl oldu, 9 yıllık süreçte hem oyun hemde GPU alanı inanılmaz derecede gelişti ve büyüdü, bu yüzden eski kartların varlığı bile unutuldu.

Ekran kartı kullanımının %100 olması zaten olması gereken bir şey. Oyuna FPS sınırı koymadığın sürece ekran kartın daha çok FPS vermek için tam performans çalışır. LOL ve Valorant ekran kartından çok işlemci kullanan oyunlar hem RAM hem de Ekran kartı açısından daha hafif oyunlar daha çok CPU'ya yükleniyorlar. Bu iki oyun da bu yüzden ekran kartı genel olarak %100 de çalışmaz.

Yaşadığın sorun bana daha çok RAM yetersizliği veya Depolama biriminle alakalı olabilecek bir sorun gibi geldi. Kaç gb RAM'e sahipsin. Ayrıca takılma yapan oyunlar Harddisk'te mi yoksa SSD'de mi?

Yaşadığın sorun sistemin ısındığı için de olabilir. CPU ve GPU sıcaklıklarını kontrol ediyor musun?

Hocam 16 GB RAM ve hard disk var GPU sıcaklıklarım falan zaten 90 derecelerde çok ısınıyor geçenlerde sistemi temizlettirmemize rağmen hala çok ısınıyor sistem öldü bence yeni sistem lazım diye düşünüyorum.

Bazı şeylerin miladı doluyor ne yazık ki.

Hiç bir sisteme çalışıyor durumdayken öldü denmez. Şuan aktif olarak 1060'lı bir sistem kullanıyorum . Yeni nesil oyunlarda düşük FPS alacağımı bildiğim için artık güncellemenin vakti geldi biliyorum fakat oynatabileceği oyunları da 30 saniye donma, takılma sorunları yaşatmadan oynatabileceğini de biliyorum.
RDR2'yi 45 FPS oynatır fakat takılma sorunu olmadan oynatır. Demek istediğim olan FPS'ini artıramazsın fakat aldığın FPS'i sorunsuz alırsın. Eski bir arabanın konforu yenisine göre azdır ama yine de yolda gider.

Yeni bir sistem alırsan sorunun zaten düzelir. Olan sistemdeki sorunu çözmek istersen durum başka.

Ramlerin yeterliymiş 16Gb RAM sorun yaratmaz.

Değerlerini anlık olarak takip ediyorsan takılma yapan oyunlarda sıcaklıklarını kontrol etmeni öneririm belki işlemcin çok ısınıyordur. 90 derece ekran kartı için sıcak olsa da performansını düşürmez. Sorunun 90 derece ekran kartı olduğunu düşünmüyorum.Ama işlemcinin 80 veya üstünde çalışması bu sorunu yaşatabilir.

Sorunun büyük ihtimalle Harddiskten kaynaklanıyor. Ağır oyunlar artık HDD'lere uygun değiller. ETS2'yi bile HDD oynayınca FPS drop oluyor.

Hocam oyunu akıcı bir şekilde oynuyorum fakat dediğim gibi kasma başlayınca kontrol ediyorum ve ekran kartı kullanımı %100 gözüküyor kasma geçince tekrardan bakıyorum %60 70 civarında her oyunu ben rahat bir şekilde oynayabiliyorum fakat dediğim gibi 30 saniyelik bir kasma söz konusu oluyor.

Core Temp ile işlemci sıcaklıklarına baktım ve bazı çekirdekleri 97-95 dereceyi görmüş ve arkada Resident Evil 3 remake yi açtığım zaman tüm çekirdekler 89-94 arası çalışıyor diyebilirim :/ işlemci çok fazla ısınıyormuş.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…