Hiçbir sisteme çalışıyor durumdayken öldü denmez. Şu an aktif olarak 1060'lı bir sistem kullanıyorum
. Yeni nesil oyunlarda düşük FPS alacağımı bildiğim için artık güncellemenin vakti geldi biliyorum fakat oynatabileceği oyunları da 30 saniye donma, takılma sorunları yaşatmadan oynatabileceğini de biliyorum.
RDR2'yi 45 FPS oynatır fakat takılma sorunu olmadan oynatır. Demek istediğim olan FPS'ini artıramazsın fakat aldığın FPS'i sorunsuz alırsın. Eski bir arabanın konforu yenisine göre azdır ama yine de yolda gider.
Yeni bir sistem alırsan sorunun zaten düzelir. Olan sistemdeki sorunu çözmek istersen durum başka.
RAM'lerin yeterliymiş 16 GB RAM sorun yaratmaz.
Değerlerini anlık olarak takip ediyorsan takılma yapan oyunlarda sıcaklıklarını kontrol etmeni öneririm belki işlemcin çok ısınıyordur. 90 derece ekran kartı için sıcak olsa da performansını düşürmez. Sorunun 90 derece ekran kartı olduğunu düşünmüyorum. Ama işlemcinin 80 veya üstünde çalışması bu sorunu yaşatabilir.
Sorunun büyük ihtimalle hard diskten kaynaklanıyor. Ağır oyunlar artık HDD'lere uygun değiller. ETS 2'yi bile HDD oynayınca FPS düşmesi oluyor.