Oyunlarda hangi GPU'nun kullanıldığını anlama

HüseyinAltay

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar, elimdeki laptopta hem Vega 3 GPU hem de RX 530 GPU var. Oyunlarda hangisinin kullanıldığını bilmiyorum. Yardımcı olursanız sevinirim.

İşlemci: Ryzen 3 3200U.
RAM: 4 GB DDR4 2400 MHz.
GPU1: Vega 3.
GPU2: RX 530.

Hocam zaten ekran kartını takınca işlemcide ki ekran kartı otomatik olarak devre dışı kalıyor.

Hocam zaten ekran kartını takınca işlemcide ki ekran kartı otomatik olarak devre dışı kalıyor.
2 tane laptop var evde, bazen oyunlarda diğer ekran kartını kullanıyor ve aşırı düşük FPS alıyorum. Sonra oyunlara diğer olması gereken ekran kartını kullan seçeneğini yaptığım zaman bir sıkıntı olmuyor.

MSI Afterburner ve Riva Tuner Statics Server kurduğunuzda Afterburner'ın ayarlarından izleme seçeneğinde GPU 1 ve 2 varsa ikisinde de OSD'de göster tikini işaretleyin. GPU 2 genelde harici ekran kartı oluyor.

Hocam aygıt yöneticisinden işlemcinin gpusunu devre dışı bırakcaksınız o zaman.
Kuzenimin laptopunda sağ tıklayıp yüksek performanslı nvidia kartıyla çalıştır seçeneğini seçmeden çalıştırmıyordu ekran kartını

Benim amd o yüzden de olabilir belki.
Hocam aygıt yöneticisinden işlemcinin gpusunu devre dışı bırakcaksınız o zaman.

Benim amd o yüzden de olabilir belki.

böyle yapabilirsiniz.

Oyunu oynarken Görev Yöneticisi'ni açıp, Performans sekmesine gelip oradan bakabilirsiniz. Orada 2 GPU'da gösterilir, oradan anlayabilirsiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…