Çözüldü Oyunlarda harici RX 560X ekran kartını kullanmak

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Makaleler
3
Daha fazla  
Merhaba. Ryzen 5 3500H ve RX560X ekran kartına sahip bir laptop kullanıyorum. Ancak oyunlarda başlat-görüntü ayarları-oyun ekleyip yüksek performanslıyı seçmeme rağmen ekran kartını görmüyor. Ve düşük FPS veriyor. Vega 8 grafik birimi de %100 kullanılıyor. Oyunun ayarlarını ne kadar yükseğe çekersem çekeyim (GTA V gibi oyunlarda) asla RX 560X tam kullanılamıyor. Dolayısıyla 30 40 FPS veriyor. RX 560X'in GTA V'i kaldırmayacak bir ekran kartı olduğunu sanmıyorum dolayısıyla sorunun bundan kaynaklandığını düşünüyorum. Oyunlarda bu 2 ekran kartı eşzamanlı çalışınca doğru dürüst çalışmıyor. Aygıt yöneticisinden Vega 8'i devre dışı bırakınca oyun 1 FPS oluyor. Bu sorun nasıl çözülür?

Çözüm
Grafik ayarlarından GTA 5'in exe dosyasını ekleyip seçenekler kısmından yüksek performansa alırsan RX 560X'e geçmiş olursun ki zaten orada yazacak da.
Ekran kartını nasıl yapmayı başardık bilmiyorum ama başardık. Şimdi şöyle bir salaklık oluyor. Ekran kartı Ultra'da bu oyunu açacak seviyede değil tamam. Orta ayarlara alınca bu sefer de Vega devreye giriyor normal ekran kartı %25 30 falan kullanılıyor. Bu neden oluyor bir türlü anlamıyorum. V-Sync'i açıp 60'a sabitlemeye çalıştım yine olmuyor.

Kanka benim bildiğim denetim masasından güç ayarlarına girip oradan bilgisayar performansını yüksek performansa alınca harici ekran kartı kullanılıyor diye biliyorum.

Kanka benim bildiğim denetim masasından güç ayarlarına girip oradan bilgisayar performansını yüksek performansa alınca harici ekran kartı kullanılıyor diye biliyorum.

Kullanıyor ama şu an dediğim gibi 560X ile sorun yaşıyoruz. Ultra ayarlarda %100 kullanıyor ama gücü yetmiyor 50 FPS'de falan kalıyor Max. Ayarları mediuma alınca bu sefer de peh ben bunu mu oynatıcam ben yapmayacağım Vega yapsın diyor %20 kullanıyor kendini. Şaka yapıyor galiba.

Ayarları çekebildiğin en yüksek ayara çektin mi?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…