Çözüldü Oyunlarda harici RX 560X ekran kartını kullanmak

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Makaleler
3
Daha fazla  
Merhaba. Ryzen 5 3500H ve RX560X ekran kartına sahip bir laptop kullanıyorum. Ancak oyunlarda başlat-görüntü ayarları-oyun ekleyip yüksek performanslıyı seçmeme rağmen ekran kartını görmüyor. Ve düşük FPS veriyor. Vega 8 grafik birimi de %100 kullanılıyor. Oyunun ayarlarını ne kadar yükseğe çekersem çekeyim (GTA V gibi oyunlarda) asla RX 560X tam kullanılamıyor. Dolayısıyla 30 40 FPS veriyor. RX 560X'in GTA V'i kaldırmayacak bir ekran kartı olduğunu sanmıyorum dolayısıyla sorunun bundan kaynaklandığını düşünüyorum. Oyunlarda bu 2 ekran kartı eşzamanlı çalışınca doğru dürüst çalışmıyor. Aygıt yöneticisinden Vega 8'i devre dışı bırakınca oyun 1 FPS oluyor. Bu sorun nasıl çözülür?

Çözüm
Grafik ayarlarından GTA 5'in exe dosyasını ekleyip seçenekler kısmından yüksek performansa alırsan RX 560X'e geçmiş olursun ki zaten orada yazacak da.
Kanka istersen birde 19.12.1 versiyonunda dene. Çünkü benimde harici ekran kartım var. Bu versiyonda görev çubuğunda radeon simgesi olacak, o simgeye sağ tıklayıp performansa alınca harici ekran kartı kullanılıyor. Birde benim dediğimi dene istersen.

Orta ayarlara alınca bu sefer de Vega devreye giriyor normal ekran kartı %25 30 falan kullanılıyor.
Böyle bir şey yok. Ayar değiştirince Vega devreye girmez. Bu tür konulara pek itimat etmiyorum zira eninde sonunda sorunun aslında beğenilmeyen performans kaynaklı olduğu ortaya çıkıyor.

Yapacağınız iki şey var:
  1. Hangi oyunda bu sorunu yaşadığınızı anlatmak.
  2. Bu rehberle bana RX 560X'in kullanılmadığını ispatlamak: AfterBurner ile Kullanılan GPU'yu Öğrenme - Technopat Sosyal
Ondan sonra soruna daha derinlemesine bakabiliriz.

Sessize alındığım için yeni yazabiliyorum. Sorun GTA V oyununda yaşandı. Oyun orijinal. RX 560X %65000 kullanım - Technopat Sosyal bu konuda görebileceğiniz gibi AMD Vega grafik gösterimi bozulmuştu. Yani kullanım değerlerini asla göremiyordum. Oyunlarda Ultra ayarlar haricinde ekran kartı hep %25 30 civarında takılıyor ve bu durumda işlemci kullanımı yüzde 80 90'lara çıkıyor. Ben de bunu oyunun Vega ile çalıştırılması olarak yorumladım elimde bunu doğrulayacak bir şey yok üst konudaki sorundan dolayı. Ama ultrada işlemci kullanımı % 30 civarlarında takılıyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
NVIDIA kullananlar için böyle bir rehber var. AMD tarafında maalesef bulamadım.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Son düzenleyen: Moderatör:
Grafik ayarlarından GTA 5'in exe dosyasını ekleyip seçenekler kısmından yüksek performansa alırsan RX 560X'e geçmiş olursun ki zaten orada yazacak da.

Çözüm
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…