Çözüldü Oyunlarda HDD Kaynaklı Takılma Sorunu

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Dirota

Hectopat
Benim Windows'un kurulu olduğu HDD eski ve 160 GB ama yine de oyunlarda bir sıkıntısı olmuyor. 160 GB yetmediği için ben de harici bir HDD'yi söktüm ve SATA 2 ile anakarta bağladım. Bu arada Anakartta USB 3/SATA 3 desteği yok. Normalde bu harici HDD, 160 GB olandan daha hızlı olmasına rağmen SATA 2 ile bağladığım halde oyunda ani droplar oluyor. Ayrıca Taşınabilir HDD USB 3 destekliyor ancak dediğim gibi anakartta o destek yok.

Bu drop olayını çözmenin bir yolu var mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Benim Windows'un kurulu olduğu HDD eski ve 160 GB ama yine de oyunlarda bir sıkıntısı olmuyor. 160 GB yetmediği için ben de harici bir HDD'yi söktüm ve SATA 2 ile anakarta bağladım. Bu arada Anakartta USB 3/SATA 3 desteği yok. Normalde bu harici HDD, 160 GB olandan daha hızlı olmasına rağmen SATA 2 ile bağladığım halde oyunda ani droplar oluyor. Ayrıca Taşınabilir HDD USB 3 destekliyor ancak dediğim gibi anakartta o destek yok.

Aklıma şu an için disk birleştirme yönteminden başka bir şey gelmiyor internete yazın ingilizcesi disk defrag'dır. Genelde bilgisayarlarda oluyor ama eğer yoksa uygulamasını indirebilirsiniz kesinlikle bir zararı yoktur HDD'ye aksine yararlıdır hızlandırır ama SSD'ye zararı vardır. I've just installed Disk Defrag, a great tool to make your PC run fast and smooth buradan indirebilirsiniz.

Aklıma şu an için disk birleştirme yönteminden başka bir şey gelmiyor internete yazın ingilizcesi disk defrag'dır. Genelde bilgisayarlarda oluyor ama eğer yoksa uygulamasını indirebilirsiniz kesinlikle bir zararı yoktur HDD'ye aksine yararlıdır hızlandırır ama SSD'ye zararı vardır. I've just installed Disk Defrag, a great tool to make your PC run fast and smooth buradan indirebilirsiniz.

Çözüm
Peki bu işlemde HDD'deki veriler silinir mi? Forumda Recep Baltaş Minitool Partition Wizard ile yapıldığında silinmez demiş. Ben de onu kurdum ama uygulamadan pek bir şey anlamadım. Disk Managemente geliyorum ama bir şey anlamadım.
50 lira bul bir HDD sorun çözülür Ankaradaysan itfaiye meydanında %100 testli 500 GB HDD satıyorlar.
Maalesef Kocaeli'de oturuyorum :).
Defrag yaptım. Ancak bitiminde hala %7 Fragmented yazıyordu. İşlemden önce 18 falandı. Bir oyun denedim. Sanki bir tık azalmış gibiydi drop ama hala azıcık vardı sanki RAM'den kaynaklanan drop gibi saniyelik geliyor gidiyor 2-3 dk'de bir. Ancak eskiden daha kötüydü :).

Çabalarınız için teşekkürler.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı