Oyunlarda klavye gecikmesi sorunu

İşletim sistemi
Windows 10

Kemal Özdemir

Hectopat
Daha fazla  
Öncelikle selamlar.
Genel olarak CS GO PUBG oyuncusuyum. Ama oynadığım diğer oyunlarda da sorun mevcut bilgisayarımı aldığım ilk birkaç yıl dandik bir klavye ile sorunsuz oynadım. Ama şu son 1 senedir oyunların ilk başlangıcında hiç sorunum olmamasına rağmen yaklaşık 10-15 dakikadan sonra giderek artan ve iyice oynanılamaz hale gelen klavye gecikme problemim var. Tuşlara basıyorum birkaç sn sonra algılıyor bıraktığımda da yine aynı şekilde sanki hala basıyormuşum gibi birkaç sn takılı kalıyor. Birçok yerdeki önerilenleri yaptım.

1- Klavyemi yeniledim.
2- Filtre tuşları aktif / deaktif denedim.
3- USB kök Hub'dan güç yönetimi sekmesindeki kutucuğu işaretleyip değiştirmeyi denedim.
4- Farklı klavyeyi bilgisayarımda denedim olmadı bir de kendi klavyemi başka bilgisayarda denedim (sorun sistemimde)
5- Windows sıfırladım.
6- Sürücülerimi tek tek güncelledim.
7- V-Sync açıp kapatma çözünürlük yükseltip düşürme gibi önerilen tüm şeyleri denedim.

Sistem gereksinimlerini bilmeniz yardımcı olur mu bilmiyorum ama kabaca yazayım:
RX470 4 GB ekran kartı
i5 6500 işlemci.
16 GB RAM.
600W PSU.

Kasanın ön kısmında ki USB girişlerini denediniz mi? Ankartınızın USB bileşenlerinde kısmi sorun yaşıyor olduğunuzu düşünüyorum. Teknik servis yada güvenilir, işi bilen ve anakart tamiri yapabilen bir bilgisayarcıya göstermenizde fayda var.

Ön girişleri denemedim fakat arkadaki girişler arasında yer değiştirme yapmıştım. Ön girişleri de deneyip durumu bildireceğim
Ön girişleri denemedim fakat arkadaki girişler arasında yer değiştirme yapmıştım. Ön girişleri de deneyip durumu bildireceğim

ön girişleri denedim 1 saat boyunca oynadım ve bir sıkıntı yok şimdilik yardımınız için teşekkür ederim.

Son düzenleme:
Arkadaki USB çıkışlarını besleyen elektronik aksamda bir sıkıntı olabilir.ön girişler farklı bir konumdan çıkış aldığı gerekçesiyle sağlıklı çalışıyor muhtemelen. Sorunun kısmi olarakta olsa çözülmüş olmasına sevindim.

sorunumun tekrar oluşması ve artık ön girişlerin de çözüm olmaması sonucu tavsiye ettiğiniz gibi bilgisayarı tamire götürdüm ve bana bi sorun olmadığı şeklinde geri dönüş yapıldı.
İşin komik tarafı bu sorun gta5de yok. mouseda da sıkıntı yok. sadece cs go ve pubg gibi oyunlarda klavye sorun oluşturuyor ve "alt tab ile masaüstüne gelip bir kaç tuşa bastıktan sonra geçici olarak düzeliyor." bunu konunun başında belirtmem gerekiyordu belki benim hatam. Sorunum hakkında tekrar yardım ya da önerilerinizi bekliyorum

Aynı sorun bende de var. Çözebildin mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
Aynı sorun bende de var. Çözebildin mi?

Hocam başka prize takmayı denedin mi güç kablosunu.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…