Oyunlarda monitör yakın mı uzak mı olmalı?

RootForKing

Hectopat
Arkadaşlar selam, Samsung G3 27 inç 165hz monitör satın aldım ve bugün elime ulaştı. Daha öncesinde hep 15.6 laptop ekranı kullanan biri olarak genelde eğilerek ekrana bakıyordum. Ancak şuan durumlar farklı ve sizlerin önerisine ihtiyacım var.

Göz sağlığını uzun vadede korumak adına, sizce monitör ile aramda en az ne kadarlık bir mesafe olmalı?

Not: G3'ü alırken birçok olumsuz yorum vardı ölü piksel ve ghosting ile ilgili ancak ben bu sorunları yaşamadım ve monitörü ilk etap için çokça beğendim.

Yakın oynamak istiyorsan bir gözlük alabilirsin gözü koruyan almak istemiyorsan araya 30 40 cm koyabilirsin.

En sağlıklısı 40-50cm fakat işler değişiyor :) rekabetçi oyunlar oynuyorsan o monitör 15-20 cm'ye kadar düşüyor sinir ve hırstan bu arada gözlerine dikkat ettiğin kadar boynuna da dikkat et, benim gibi boyun düzleşmesi geçirip saatlerce boyun ağrısı çekme.

Kişiden kişiye göre değişiyor ben 40 50 cm arasından bakıyorum, belki inanmayacaksın ama arkadaşımın biri de 20 ila 10 cm arasında neredeyse monitöre kafasını dayıyarak oynuyor kesin olarak bu diyebileceğimiz bir seçenek çıkamaz yoksa tüm e-sport oyuncuları tamamen aynı düzende aynı dpida aynı mousede oynardı.

Yaptığın işe göre değişir. Tasarımla uğraşan birisi isen mecburen tüm dikkatini vererek bakman gerekiyor. Mesafe ile omurga kaynaklı sağlık sorunlarının önüne geçebilirsiniz belki. Göz sağlığı monitöre yaklaşarak bozulmaz. O ışığa fazla maruz kalırsanız etkileyebilir. Karanlıkta saatlerce bilgisayar başında durmanız belki etkiler. Onun içinde çözüm gece modunu aktif etmek.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı