Oyunlarda ping yükseliyor ancak normal kullanımda sorun olmuyor

jwaen

Hectopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Casper Excalibur G870
3060 6GB
İ5 12450H
16 GB RAM
500 SSD
Merhaba uzun zamandır oyun oynayan biriyim ama son 4-5 ay boyunca internetle ilgili sorunlar yaşıyorum bu durmlardan dolayı oyun oynamayı bile bırakmıştım ve dün belki geçmiştir umuduyla Valorant girdim ama hala aynı sorunum devam ediyor. Oyunlara girince resmen ping uçuyor ve bu The Forest da bile oluyor oyuna girmediğim zamanlar ping çok iyi ama oyunda 10000 ms kadar gidiyor ve zaman aşımına uğrayıp oyundan atıyor. Oyun içerisinde alt+tap yapıp masüstünde dolandığımda internet düzeliyor sonra oyuna yeniden giriyorum yine aynısı. Bundan dolayı TurkNet kullanıcısıyım destek bulundum ve bir sıkıntı olmadığını söylediler yardımcı olur musunuz cidden oyun oynamaktan soğuttu bu durum beni.
Speedtest değerlerim:

Ekran Alıntısı.PNG

Valorant ping:

IMG_8484.jpg

Son düzenleyen: Moderatör:

Dosya Ekleri

• IMG_9758.jpg
    IMG_9758.jpg
    16,1 KB · Görüntüleme: 30
  • IMG_9757.jpg
    IMG_9757.jpg
    13,9 KB · Görüntüleme: 27
  • IMG_9754.jpg
    IMG_9754.jpg
    8,2 KB · Görüntüleme: 35
  • IMG_9755.jpg
    IMG_9755.jpg
    8,1 KB · Görüntüleme: 30
  • IMG_9759.jpg
    IMG_9759.jpg
    9 KB · Görüntüleme: 33
  • IMG_9760.jpg
    IMG_9760.jpg
    7 KB · Görüntüleme: 32
Paket kaybından dolayı yaşanıyor. %84 gerçekten çok fazla. %0'da sabit kalması gerekir.

Aynısını birkaç gün önce yaşadım, modemin ayarlarından kablosuz ağ ayarını kapatıp açtığımda düzelmişti, fakat size düzelmeyebilir. Modeminiz çok eski olabilir, kablodan olabilir. Bunları değiştirmenizi öneririm.
Modem, kablo değiştirmeden önce denemeniz gerekenler;
-192.168.1.1 sitesine girip kablosuz ağı kapatıp yeniden açmak.
-Arka planda bir şey indirilmediğine emin olmak.
-Bütün ağa bağlı olan cihazların bağlantısını kesip deneyin, olursa telefon bir şey indiriyordur.
-Ethernet bağlantısı yoksa yapın.

Son düzenleme:
Paket kaybından dolayı yaşanıyor. %84 gerçekten çok fazla. %0'da sabit kalması gerekir.

Aynısını birkaç gün önce yaşadım, modemin ayarlarından kablosuz ağ ayarını kapatıp açtığımda düzelmişti, fakat size düzelmeyebilir. Modeminiz çok eski olabilir, kablodan olabilir. Bunları değiştirmenizi öneririm.
Modem, kablo değiştirmeden önce denemeniz gerekenler;
-192.168.1.1 sitesine girip kablosuz ağı kapatıp yeniden açmak.
-Arka planda bir şey indirilmediğine emin olmak.
-Bütün ağa bağlı olan cihazların bağlantısını kesip deneyin, olursa telefon bir şey indiriyordur.
-Ethernet bağlantısı yoksa yapın.
Ben kablosuz olarak bağlanıyorum ethernet girişi sorunlu olduğu için ama daha öncelerde aynı şekilde kablosuz olark bağlanıyor ve bir sıkıntı yaşamıyordum tüm uygulamalar kapalı giriyorum oyuna ama kablosuzu kapatıp açmayı deneye bilirim geri bildirim yaparım. Denedim ama bir şey değişmedi yine aynı devam ediyor.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı