1 ay öncesinde oynadığım Rust ve PUBG oyununda şu anda oynayamıyorum. Sistem yenileyip windows 10 temiz kurulumumu yaptım. Fakat örneğin Rust'a girdiğimde oyun 5 GB RAM kullanıyor olmasına rağmen RAM kullanımı %95'leri buluyor. CS:GO ve GTA 5 oynadığımda bu sorun ile karşılaşmıyorum.
Sistemim: Ryzen 5 2600x, GTX960 4GB, 8GB RAM, 2x120SSD+1TB HDD, B450 Tomahawk
Edit: GTA'da böyle bir sorun ile karşılaştım.
8 GB RAM güncel oyunlarda yetersiz kalacağı belli ve oyunlara güncellemeler geldikçe yetersiz kalmaya devam edicek. Format sonrasında chipset ve ekran kartı sürümlerini sitelerinden son sürüm olarak kurmanız gerekiyor.
Rust'ı 3 yıldır 8 GB RAM ile oynuyorum. En son oynadığımdan sonra güncelleme gelmedi fakat bu sorun ile karşı karşıyayım. Bir arkadaşım 4 GB RAM ile oynuyor bu oyunu. RAM yetersizliği olduğunu düşünmüyorum. Driverlerimi de sitesinden tam olarak kurmuştum.
Rust'ı 3 yıldır 8 GB RAM ile oynuyorum. En son oynadığımdan sonra güncelleme gelmedi fakat bu sorun ile karşı karşıyayım. Bir arkadaşım 4 GB RAM ile oynuyor bu oyunu. RAM yetersizliği olduğunu düşünmüyorum. Driverlerimi de sitesinden tam olarak kurmuştum.
Oyunu hangi grafik ayarlarında oynuyorsun. Oyunu oynadığın grafik ayarlarını düşür büyük ihtimalle RAM kullanımın düşecektir diye tahmin ediyorum. Ek olarak RAM kullanımın oyunu oynamaya devam ettikçe artar.
Nedeni:arka planda çok uygulama açık olduğundandır,RAM bir kısmı zorladığın için ölmüştür,RAM degiştirdiysen birinin frekansı diğerine uymuyordur,anakartta sorun olabilir,RAM skote tam oturmamış olabilir,'ddr' farklıdır...
Oyunu hangi grafik ayarlarında oynuyorsun. Oyunu oynadığın grafik ayarlarını düşür büyük ihtimalle RAM kullanımın düşecektir diye tahmin ediyorum. Ek olarak RAM kullanımın oyunu oynamaya devam ettikçe artar.
Nedeni:arka planda çok uygulama açık olduğundandır,RAM bir kısmı zorladığın için ölmüştür,RAM degiştirdiysen birinin frekansı diğerine uymuyordur,anakartta sorun olabilir,RAM skote tam oturmamış olabilir,'ddr' farklıdır...
Evet oyun içinde bunu test ettim. Oyun 4500 MB RAM kullanıyor Discord 150-200 MB kullanıyor geri kalan belli değil. Kullanan bir uygulama yok fakat sistem feci şekilde darlanıyor görev yöneticisini zor açıyorum oyunu kapatmak bile sıkıntı oluyor.