Oyunlarda RTX 4080 ile AM4 sistem vs AM5 sistem

Hocam 2K kullanıyorum 4K kullansam acaba kart hakkını verir mi benim en büyük eksikliğim bu herhalde kartın anlık kullanım değerli düşüyor bazı oyunlarda.
Kullanım değerlerinin düşmesinin birçok sebebi olabilir. 3090'dan bahsettiğimiz için aklıma ilk gelen şey güç tüketimi oluyor ancak dediğim gibi driver ya da ısınma kaynaklı başka bir şeyde olabilir.

Hocam şu an geçemiyorum maalesef onun yerine 4K bir monitör mü alsam diye düşünüyorum.

3000 serisiyle 4K kullanmanı önermem. Bence en iyisi üst segment 4000 serisi ya da 7000 serisi al. Dlss3/Fsr3 sayesinde çok daha sağlam FPS alırsın.

Hocam neden öyle dediniz 3090 4K bir kart güzel bir 4K monitör alsam performansım artmaz mı?

Son düzenleme:
Hocam şu an geçemiyorum maalesef onun yerine 4K bir monitör mü alsam diye düşünüyorum.

Hocam neden öyle dediniz 3090 4K bir kart güzel bir 4K monitör alsam performansım artmaz mı?
3090 tabiki güzel, ama eğer o kartı 4K'da kullanırsan Dlss3 'te kullanamazsın. Buda her istediğin oyunu Ultra+Full RT akıcı oynayamacağın anlamına gelir özelliklede son dönemde çıkanları.

Haklısınız hocam biraz daha duralım bakalım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…