Oyunlarda takılma sorunu

mey01

Hectopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Win 11 / B450 ASRock / Ryzen 5-5600 / RX 6700 XT 12 GB 192Bit / 16 GB DDR4 3200Mhz / Thermaltake S200 / 650+80 psu
Selamun aleyküm. Allah'ın rahmeti ve bereketi üzerinize olsun. :)

Benim bilgisayarın oyunlarda takılma sorunu oluyor. FPS değerleri 60, 70 oluyor sonra bir anda 1, 2 24, 39, 40 gibi rakamlara inip inip çıkıyor, haliyle o da oyunu oynanılmaz hale getiriyor. Eski bir ekran kartım vardı HD 5450 1 GB 32 Bit idi. O bozulunca yenisini almak zorunda kaldım ikinci ele GT 220 1 GB 128 Bit aldım. Aldığım yerde test ederek aldım orada FPS 130, 150 bile olmuştu yüksek ayarlarda. Ayrıca aldığım kişinin anakartı da aynıydı neden öyle oldu anlam veremedim donanım parçalarımın sıcaklık değerlerini de kontrol ettim. İşletim sistemi Windows 7'di aldığım kişinin ondan olabilir mi acaba? İşlemci termal macunu bitmiş mi diye kontrol ettim hala taze var. Yardımcı olursanız çok sevinirim arkadaşlar.

Sistemim:

Dosya Ekleri

• Adsız.png
    Adsız.png
    7,5 KB · Görüntüleme: 61
Oyunlarda takılma varsa RAM'den kaynaklı olabilir.

RAM'den kaynaklı olsaydı öncesinden beri olurdu.
Harddisk'i bir kontrol edin sağlığına bakabiliceğiniz programlar var. Çok bilinenin aksine sadece RAM takılmalara sebebiyet değil Harddisk'te etken.

Onu yapıyorum şu an sonuçlar belli olunca bilgi vereceğim buraya
t
RAM'den kaynaklı olsaydı öncesinden beri olurdu.

Onu yapıyorum şu an sonuçlar belli olunca bilgi vereceğim buraya
HDD temiz

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı