Oyunlarda ufak siyah noktalar şeklinde görüntü bozulmaları

İşletim sistemi
Windows 10

McLovin

Hectopat
Daha fazla  
Merhabalar arkadaşlar,

Yakın bir zamanda sistem topladım ve oyunlarda böyle bir görüntüyle karşılaşmaktayım. Gölgelerde, uzak nesnelerde genel olarak bir bozulma var. Böyle siyah ufak noktalar şeklinde. Tam olarak anlatamadım ama görsellere bakınca anlayacaksınız. Bir de sanki anti aliasing çalışmıyor gibi Witcher 3'te özellikle ağaçlar çimler çamur gibi (en yükseğe almama rağmen). Aynı sorun GTA V'de ağaçlarda, damlarda, tellerde görünüyor. Yardımcı olursanız sevinirim.

Belki çok saçma gelecek ama oyunlarda Depth of Field ayarını (veya direkt bu ayar yoksa buna karşılık gelebilecek seçenekleri) kapatıp öyle deneyebilir misiniz ?

Bazı ekran kartı - monitör uyuşmazlıklarında bu olabiliyor çünkü. Genel anlamda da Depth of Field ayarının kapatılması olumlu sonuç veriyor.

Eğer sorununuz bu ayarla çözülüyorsa, kartın servisten dönmesine şaşırmamalı. Çünkü onların test ettiği monitörde bu hatayı göremiyor olma şansları var. Her ne kadar tüketici mağdur olsa da çok bilmiş servislere göre maalesef kart problemsiz demek oluyor bu.

Artı -1 Eksi
TV de oynarken de oluyor bana. Witcher ile alakası yok diğer oyunlarda da oluyor nesne kaybolurken yerden item alırken.

Merhaba, üstünden zaman geçmiş ama çözülememiş diye konuyu tekrar gündeme getiriyorum. ASUS TUF 3 RX 5700 XT ekran kartı var bende de aynı sorunu yaşıyorum, garantiye gönderdim bir sorun bulunamadı.

Denizde ki dalgalarda görünüyor noktalar, windows 11 64 bit kurulu acaba windows kaynaklı mı diye düşünmeye başladım. Her ayarı denedim düzeltemedim.

Bu sorunu çözebilen varsa yazsın bende de aynı problem var Windows 11 var bende de benim sorunum sadece Warzone 2.0 da var mesela CS2 de botle bir sorun yok gayet iyi tum gorseller.

Dosya Ekleri

• 20231105_235557.jpg
    128,1 KB · Görüntüleme: 93
  • 20231105_234230.jpg
    147,7 KB · Görüntüleme: 90
Ekran kartını servise yolladım. Her türlü testi yaptılar ve arıza tespit edilemedi diyip geri yolladılar. Cidden oyunlardan soğutan bir sorun bu. Neden kaynaklı olduğunu bilsek bari.
Sorunu çözebildiniz mi hocam bende 6700xt ile aynı sorunu yaşıyorum?

arkadaşlar bu AMD'nin kronik bir sorunu maalesef, bende rx6700XT var her oyunda yaşıyorum hatta eskiden de AMD kart kullanıp şuan 9070XT alan ve aynı sorunu yaşayan birisi ile yazışmıştım (yabancı bir sitede dayZ ile ilgili bu soruna değişnmiştim oradan birisi ) son olarak AMD ile uzun bir süre mail aracılığı ile görüştüm fakat hiç bir tavsiyeleri işime yaramadı ''TÜM VE TÜM AYARLARI DENEDİM GİRMEDİĞİM YAPMADIĞIM AYAR KALMADI'' KRONİK BİR SORUN zaten araştırırsanız bu konu ile alakalı ile açılmış bir çok türkçe yabancı başlık var

Hocam o dönem bu sorun yüzünden kartı vs elimden çıkarmıştım çok kanser bir durum her modelde de bulunmuyor hata.

Sorun NVIDIA veya AMD değil 6700XT ve 3060 Ti ile denedim sorun devam ediyor.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…