Oyunlarda V-Sync açmak kötü mü?

Seferdan

Hectopat
Daha fazla  
Sifu oyununu oynarken sıcaklık değerlerimin bayağı yüksek olduğunu fark ettim ve denemek için V-Sync açtım. Hemen ardından sıcaklık değerleri bayağı düşüş gösterdi. İnternette araştırdığım kadarıyla oyun performansını kısıyormuş bu ayarı açmak ve FPS'yi kısıtlıyormuş. Hikayeli oyunlarda açmamak için bir sebep var mı? Multiplayer oyunlarda neden kapatıldığını anlayabiliyorumda hikayeli oyunlarda neden açmamak gerek?

Sifu oyununu oynarken sıcaklık değerlerimin bayağı yüksek olduğunu fark ettim ve denemek için V-Sync açtım. Hemen ardından sıcaklık değerleri bayağı düşüş gösterdi. İnternette araştırdığım kadarıyla oyun performansını kısıyormuş bu ayarı açmak ve FPS'yi kısıtlıyormuş. Hikayeli oyunlarda açmamak için bir sebep var mı? Multiplayer oyunlarda neden kapatıldığını anlayabiliyorumda hikayeli oyunlarda neden açmamak gerek?
Yani eğer yırtılma falan oluyorsa açmakta fayda var. Eğer olmuyorsa açmayın.

Hikayeli oyunlarda açabilirsiniz açmayın diyen var mı ki? Eğer gerekliyse açınız.
Yani eğer yırtılma falan oluyorsa açmakta fayda var. Eğer olmuyorsa açmayın.
Arkadaş sıcaklıktan dolayı açmak istiyormuş ve eğer ayar işine yarıyorsa neden açmasın ki? Rekabetçi oyunlarda açılmamasının sebebi mouse gecikmesi bundan dolayı fps limiti daha iyi oluyor rekabetçi oyunlarda.

Yırtılma var ise faydalı.

Hikayeli oyunlarda açmamak için bir sebep var mı? Multiplayer oyunlarda neden kapatıldığını anlayabiliyorumda hikayeli oyunlarda neden açmamak gerek?
FPS oyunlarda alabileceğin maksimum FPS'i almak daha iyidir. Hikayeli oyunlarda ise böyle bir durum yok monitörün Hz değeri kadar FPS almanız yeterli oluyor.

Sistemin güçlüyse 150 FPS alırken V-Sync'yi açıp neden 60 FPS'le sinirlandirasin? Bu yüzden kapatıyoruz.
Çünkü hikayeli oyunlarda mouse gecikmesi aşırı absürt olmadığı derecede önemli değil ve arkadaş fazla fps alınca sıcaklıkları artıyormuş dolayısı ile açmaması için bir sebep yok.

Ben hep açıyorum hikayeli oyunlarda. 60'dan fazla alsam bile. 60 FPS zaten akıcı yeterince. Daha fazla alsam ne olacak?

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı