Oyunlarda V-Sync açmak kötü mü?

Örnek veriyorum monitörün 60 hz'dir. Sistemin bu oyunu 89 fps çalıştırabiliyordur. V-sync açmazsan oyun 89 fps'de çalışır ancak görüntüde yırtılmalar oluşabilir ve rahatsızlık verir. V-sync'i açarsan eğer 60 hz'e fixlersin fps'yi. Hem sistemin 89 fps için ekstradan yorulmamış olur, güç tasarrufu sağlar hem de akıcı bir görüntü elde edersin.
İstisnai durumlar var. Eğer sistemin bir oyunu 60 fps bile çalıştıramayacak kadar yetersiz kalıyorsa v-synci kapatabilirsin. V-sync az da olsa işlemciye yük bindirir.
Bir diğer istisnai durum ise hikaye oyunlarında eğer seçenek verilirse v-sync açık ve 30 fps oynamayı tercih ediyorum. Bir filmin fps'sine daha yakın olduğu için (23.976) daha realistik geliyor.

Son düzenleme:
Her halükarda açın. 144 Hz monitörde 300 FPS alsam ne almasam ne? Fazladan sistemi ve ekran kartını yorar. En sağlıklısı monitörün Hz değerine sabitlemektir. 60 Hz ise 60 FPS, 120 Hz ise 120 FPS. Hz değerinin üstünde FPS almak tamamen mantık dışı. Valorant’ta 300 FPS almanın mantığı ne mesela? Monitörün 120 Hz ise 120 FPS’ye sabitle.

Bir tek bende mi mouse gecikmesi yapıyor V-Sync açmak?

Sifu oyununu oynarken sıcaklık değerlerimin bayağı yüksek olduğunu fark ettim ve denemek için V-Sync açtım. Hemen ardından sıcaklık değerleri bayağı düşüş gösterdi. İnternette araştırdığım kadarıyla oyun performansını kısıyormuş bu ayarı açmak ve FPS'yi kısıtlıyormuş. Hikayeli oyunlarda açmamak için bir sebep var mı? Multiplayer oyunlarda neden kapatıldığını anlayabiliyorumda hikayeli oyunlarda neden açmamak gerek?

Oyun performansından kıstığı yok monitörün 60 Hz ise 200 de alsan 60 göreceksin.

Herkese cevapları için teşekkür ederim. Ben aslında sadece sıcaklık düşsün diye açmak istiyorum. Açmadığım zaman ultra ayarlarda 2k çözünürlükte 400-450 fps arası gidip geliyor ve sıcaklıklar baya artıyor ve ekran kartından uğultu gibi bir ses geliyor fanlardan değil başka bir şey. Vsync açınca 165e sabitliyor ve sıcaklık değerleri normale dönüyor ve herhangi bir ses çıkmıyor.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı