Symx
Hectopat
Örnek veriyorum monitörün 60 hz'dir. Sistemin bu oyunu 89 fps çalıştırabiliyordur. V-sync açmazsan oyun 89 fps'de çalışır ancak görüntüde yırtılmalar oluşabilir ve rahatsızlık verir. V-sync'i açarsan eğer 60 hz'e fixlersin fps'yi. Hem sistemin 89 fps için ekstradan yorulmamış olur, güç tasarrufu sağlar hem de akıcı bir görüntü elde edersin.
İstisnai durumlar var. Eğer sistemin bir oyunu 60 fps bile çalıştıramayacak kadar yetersiz kalıyorsa v-synci kapatabilirsin. V-sync az da olsa işlemciye yük bindirir.
Bir diğer istisnai durum ise hikaye oyunlarında eğer seçenek verilirse v-sync açık ve 30 fps oynamayı tercih ediyorum. Bir filmin fps'sine daha yakın olduğu için (23.976) daha realistik geliyor.
İstisnai durumlar var. Eğer sistemin bir oyunu 60 fps bile çalıştıramayacak kadar yetersiz kalıyorsa v-synci kapatabilirsin. V-sync az da olsa işlemciye yük bindirir.
Bir diğer istisnai durum ise hikaye oyunlarında eğer seçenek verilirse v-sync açık ve 30 fps oynamayı tercih ediyorum. Bir filmin fps'sine daha yakın olduğu için (23.976) daha realistik geliyor.
Son düzenleme: