theark1514
Megapat
Daha fazla
Modeminizin markası ve modeli nedir?
Paket kaybının modemle falan alakası yok. Sizin paket kaybı için yapabileceğiniz hiçbir şey yok. Sadece internet sağlayıcınızı arayıp durumu anlatıp çözmelerini istebilirsiniz, sadece onlar çözebilirler packet loss sorununu çünkü. Hem kullanıcı hem internet sağlayıcısı için çok can sıkıcı bir durum bu. Pinginiz normal olur, indirme hızınız gayet normaldir fakat zaman zaman takılır, zaman zaman kopar, sonra hiçbir şey yokmuş gibi normale döner. Büyük sorundur.
Graphical Traceroute Software | PingPlotter programını indirin , www.google.com'a ve bağlandığınız oyunun ip'sine tracert yapın bu uygulama ile. Sorunun nerede olduğunu gösteriyor. Benim de aynı sorunum vardı. Ben de TP-Link VR600 kullanıyorum. Modem değiştirmek falan çözüm sağlamadı ki VR600 ciddi anlamda kaliteli bir modemdir. Şu tarz bir görüntü olması lazım packet loss olduğunda:
Eki Görüntüle 345186
Sonuçta internet sağlayıcım bu yaşadığım sorunu çözdü mü? Hayır. Defalarca konuştuk tekniker arkadaşlarla. Kesinlikle çözemediler. Ben de başka bir sağlayıcıya geçtim. Yeni bir porttan, sıfırdan bir bağlantı ile internet sağladılar. Öyle bir sorunum kalmadı. Temiz ve paket kaybı olmayan bağlantı ise böyle görünür:
Eki Görüntüle 345191
Edit: Eğer CGN havuzu içerisindeyseniz de packet kaybı olabiliyor. Gelen paketler hep sıkıntılı geliyor CG-NAT havuzunda olunca.
Her şeyden önce hangi internet servis sağlayıcısını kullanıyorsunuz? Bu packet loss sorununu en rahat çözebilecek firma TTNET altyapı onların olduğu ve altyapıya %100 erişim sağlayabilecekleri için. Eğer direkt olarak TTNET'ten hizmet alıyorsanız müşteri hizmetlerini arayın, sorunun teknik bir sorun olduğunu ve normal bir müşteri hizmetleri çalışanı ile değil yukarıdan bir tekniker ile görüşmek istediğinizi belirtin. Normal müşteri hizmetleri çalışanları en ufak bir şeyden anlamıyor zira. Tekniker ile konuşurken de hızınızın ve pinginizin normal olduğunu fakat inanılmaz derecede paket kaybı yaşadığınızı, online oyunlarda anlık takılmalar olduğunu, Ts3-Discord gibi uygulamalarda insanlarla konuşurken seslerin zaman zaman robot gibi geldiğini ve bu durumun kabul edilemez olduğunu, normal bir internet bağlantısında paket kaybının kesinlikle olmaması gerektiğini anlatın. Herhangi bir siteye-IP adresine ping attığınızda ve tracert yaptığınızda bu durumun göründüğünü ve isterlerse ekran görüntüleri ile kanıtlayabileceğinizi söyleyin. Hemen çözülmesini talep edin. Çözmek zorundalar. Bu tamamen internet sağlayıcısının hatası ve sadece onların çözebileceği bir durum. Çözemezlerse de interneti iptal edeceğinizi söyleyin. Yardım edeceklerdir. TTNET'ten değil de TTNET altyapısını kullanan diğer firmalardan hizmet alıyorsanız işiniz çok zor çünkü bu firmaların altyapıya erişimi sınırlı ve çözemiyorlar paket kaybı sorununu. Böyle bir durumda ya tamamen yeni bir sağlayıcıdan hizmet alacaksınız ya da dediğiniz gibi port değişikliği isteyebilirsiniz. Yeni, 0 bir port ve sıfırdan bir bağlantı çok büyük ihtimalle çözüyor bu durumu. En azından benim durumumda çözdü. Yukarıda attığım ekran görüntülerinde görebileceğiniz gibi leş gibi paket kaybı olan bir bağlantım vardı, yeni bir firmaya başvurdum ve yeni bir porttan yeni bir bağlantı sağladılar, sorun çözüldü.
TURKCELL SUPERONLINE TUKETICI SIKAYETLERI
Size bahsedilen internet kanalı burası. Öncelikle Turkcell Superonline Hesabım'a giriş yapacaksınız müşteri no/kimlik no ve şifrenizle, sonrasında yukarıda verdiğim linke tıklayıp yeni şikayet butonuna tıklayarak şikayet oluşturacaksınız. Sorununuzu tek tek detaylı bir şekilde yazın. Pingplotter programı ile ekran görüntüsü alıp ekleyip paket kaybı olduğuna kanıt olarak gönderin. Ertesi gün yukarıdan bilgili tekniker arkadaşlar arayacaklar sizi cep numaranızdan, normal müşteri hizmetleri çalışanları değil, internetten şikayet kanalını kullandığınız için. Telefonda da yaşadığınız sorunu detaylı bir şekilde anlatın ve çözüm istediğinizi söyleyin. Yardım edeceklerdir. Uzun süreler Superonline kullandım ve bu belirtilen şikayet kanalını kullanarak birçok sorunumu çözdürdüm. Her ne kadar artık kullanmıyor olsam da Superonline çalışanları çözüm odaklı çalışıyor, özellikle sizi arayacak tekniker arkadaşlar. Umarım sorununuz çözülür, paket kaybı internetin tüm zevkini alıp götüren bir durum.
Edit: İsterseniz aynı zamanda BTK şikayeti de açabilirsiniz, öyle yaparsanız daha hızlı dönüş yapıyorlar ve daha hızlı çözüyorlar.