Kartta ki bobinler le alakalı bir durummuş zaten bu kartı satacağım 1 seneye falan 4070 Zotac'in en yüksek modelinde 24 bobin varmış onu almayı planlıyorum.
Yahu şimdi 2 saat VRAM Leak/Bellek Sızıntısı dersi mi vereyim, var Google'da hepsi. Kısaca açıklarsam oyunlardan kaynaklı ama daha çok AMD kartların etkilendiği bir olay. Belleği düzgün kullanamıyor, şişiriyor bu sefer bu leak olan kısım RAM'e taşıyor bu da beraberinde drop, takılma getiriyor.
PC'ye reset attığında bellekler boşaldığı için kendisine geliyor. CW sadece AMD'lerde yok tabii ama yine yoğunluk orada. Üreticiler NVIDIA kartları yaptıktan sonra elde kalan çürük çarık komponentleri AMD'de de mi kullanıyor nedir.
Boşta bakmadım ama oyunlarda mesela RDR2'yı açtığım zaman 20 dk sonra falan 6'dan 11'e cıktı. Eskiden 4 saat sonunda Max 7.5 GB yapmıştım. GTA'da da 2 3 saat sonra 9'a çıkıyor.
Kartta ki bobinler le alakalı bir durummuş zaten bu kartı satacağım 1 seneye falan 4070 Zotac'in en yüksek modelinde 24 bobin varmış onu almayı planlıyorum.
Cw benim de araştırdığım kadarıyla bobinlerle alakalıymış bobin başına düşen watt önemliymiş mesela RX 6700 XT 190 watt TDP değeri vardı galiba 9 tane bobin olması lazım 190'ı 9'a bölmemiz lazım.
Ses varsa bobin sayısı yetersizdir.
4070 Zotac Ti Trinity 24 bobin sayısına sahip TDP değerini bulamadım ama galiba 265 watt mış onu da bobin sayısına bölerek tek bobinin ne kadar enerji çektiğini bulabilirsiniz.
Benim bildiğim bu kadar bazı yerler yanlış olabilir bilen bir kişi düzeltirse sevinirim.
Geç yazdığım için kusura bakmayın okulda olduğum için bakamadım.