Merhaba arkadaşlar yeni bir M.2 SSD aldım Corsair MP510. Windows'u temiz kurdum formatladım sürücüleri el ile bulup tek tek yükledim oynadığım oyunlar conqueror Blade
LoL ve Valorant. Conqueror Blade ve Valorant'ta mavi ekran hatası alıyorum. Memtest'de sorun çıkmadı. SSD sağlığı %100 gözüküyor. BIOS'u son sürüme güncelledim ancak beta sürümü olduğu için mavi ekranın ondan kaynaklandığı düşünüp bir önceki sürüme geçtim. Bilgisayar LoL oynarken mavi ekran vermiyor minidump ayarlarını yapmama rağmen hala klasör oluşmadı. Sistemim;
Intel i5 6400
1050 Ti
8 GB RAM
1TB HDD
256 SSD
Bilgisayara USB olarak Gaming mouse, klavye ve kulaklık takılı. Hatayı aldığım zaman %0'da direkt resetliyor durdurma kodu olarak WHEA_UNCORRECTABLE_ERROR yazıyor. SSD almadan önce hiç mavi ekran hatası almıyordum. BIOS'u son sürümden bir önceki aldığımı yazmıştım şimdi ilk sürüme alıp denemeyi düşünüyorum. Kurulumu USB'den yaptım ve Secure Boot'u kapatıp kurdum bunu da belirteyim teşekkürler.
Bilgisayarın yalnızca çok zorlanacağı yerlerde yani %100 kullanıldığı yerlerde mavi ekran hatası verdiğini tespit ettim. XMP ile Intel turboboostu kapattım BIOS güncellemesi sonrası voltaj değişiklikleri sebebiyle mavi ekran alındığını öğrendim. Kapattıktan sonra ilk oyun denememde hata almadım eskiden HDD varken 60 FPS olsa bile donarak askerler geç yüklenirdi conqueror Blade'de şimdi SSD ile askerlerin hepsi birden yükleniyor 15x15 olan bir oyun olduğu için SSD hızlı yüklediği zaman sisteme sanırım ağır geliyor. Ayrıca bu dediklerimi yapmadan önce bilgisayarı bir kez daha formatladım sürücüleri tekrar el ile kurdum Windows Update ile güncellerimi yaptım ancak orada isteğe bağlı güncelemelerde benim yüklememe rağmen intelchipset ve daha birçok driverı gösterdiğini fark ettim^. Bu sebeple isteğe bağlı güncellemelerin hiçbirini yapmadım.