Oyunlarda Windows mu daha performanslı Linux mu?

lostchanceee

Nanopat
Daha fazla  
Herkese hayırlı günler.
Az önce Linux vs Windows oyun testi adında bir video gördüm çoğu yerde Windows Linux'u bayağı geride bırakmıştı. Şu an genel olarak hem yazılım hem de çok oyun oynamayan ( oynadığım oyunlarda performans benim için önemli. ) Birisi olarak ne yapmam gerek? Yani bilgisayar başında oturuyorum. Bir şeyler yapıyorum oyuna oturduğumda ( bazen 2-3 saat falan ) performansa önem veren biriyim ben. Daha çok Linux seven birisiyim ancak testlerde Windows daha mı iyi? Burada dağıtımın bir önemi var mı?
İzlediğim video:

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Windows.

Windows daha performanslı. Ama Linux da hiç fena değil. Birbirlerine yakınlar çoğu oyunda.
Linuxta performans arttırmanın yolları var mı? Yani ayarları falan kısmadan Windowstan daha iyi hale getirmek için?

Hangi oyunu hangi donanımla ve hangi şartlar altında oynayacağına bağlı. En basidinden, Windows bağımlı oyunları; Linux'da daha az performansla oynayabilirsin. Çünkü her şey 4/4 lük aynı olmaz ve benzer görevleri gören kütüphanelerle yapılır. Ancak, Windows'da diğer OS'lara kıyasen çok fazla ayrıntı ve özellik olduğundan her iki tarafta da uyumlu yazılımlar, doğal olarak Linux'da biraz daha performanslı olabilir.

Windows daha iyi çünkü Linux'un DirectX gibi olan yazılımı DirectX kadar iş yapamıyor ve çoğu oyunda daha düşük FPS aldırıyor.

Burada kullandığımız dağıtımın önemi var mı? Örnek olarak Bazzite ile Ubuntu arasında farklar olur mu?

Windows daha iyi çünkü Linux'un DirectX gibi olan yazılımı DirectX kadar iş yapamıyor ve çoğu oyunda daha düşük FPS aldırıyor.
Bunu oyunların yapımcıları mı sıkıntılı yapıyor? ( DirectX için özel olması )

@lostchanceee, performans arttırma yolu var mı bilmiyorum. Sistemim yeterli olduğundan hiç gerek de duymadım. Windows çoğu oyunda daha iyi olsa da emin ol hissetirecek bir fark olmuyor. Oyundan oyuna göre değişmekle birlikte Linux'un daha performanslı çalıştırdığı oyunlar da var.

Bildiğim kadarıyla öyleli değil DirectX gibi yazılımları yapanların güzel yapması lazım.

Linux ne kadar kullanım açısından bana göre daha iyi olsa da oyun konusunda Windows biraz daha performanslı bence.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…