Oyunlarda Windows mu daha performanslı Linux mu?

Hocam selamlar. Konu hakkında bilgili olduğumu düşündüğüm için size en net cevabı vermek isterim.
Öncelikle şu rehberimi okuyun:

Şimdi gelelim konuya.
Videoda ki bilgilerin çoğu doğru.
Performans konusu:
Oyunlar yerel olarak Windows için yazıldığından, Linux'ta araya çeviri katmanı Proton/DXVK giriyor. Bu da çoğu AAA oyunda %5-10 arası FPS kaybı demek. Windows ne yazık ki hala oyun konusunda daha stabil ve performanslı.

Anti-Cheat: Valorant, PUBG, R6, LoL gibi rekabetçi oyunlar oynuyorsan Linux'ta oynayamazsın. Anti-cheat yazılımları Linux'a izin vermez. Ama bu da çözülecektir.

Dağıtım: Dağıtım önemli. Nobara veya Bazzite gibi oyun odaklı, özel kernel ve driver yüklü gelen dağıtımlar işi kolaylaştırır ve performansı artırır ama yine de Windows'u geçmesi zor.

Kişisel görüşüm: Yazılımcısın, Linux seviyorsun madem, vazgeçme. En temiz çözüm Dual-Boot, Yazılım ve günlük işler için Linux'ta takıl, oyun oynayacağın o 2-3 saatte Windows'a geç. Kafan rahat olur.

Donanım ve sürücü desteğinden dolayı elbette Windows performans olarak daha iyi. Fakat ben Windows tekelinde bulunmak istemiyorum derseniz o zaman çeşitli sorunlarla (Anti-Cheat, DirectX ve GPU sürücü desteği sorunu gibi) birlikte Linux'ta yine çeşitli yollarla oyuna göre optimizasyon sağlayarak oynamaya çalışabilirsiniz.

Yakınlar ama stabillik aşırı önemli bence sonuçta istediğin kadar FPS ver oyun açılmadıktan sonra kim neye takar?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…