Oyunlardaki yabancı dilleri anlamak için nasıl İngilizce öğrenilir?

WolreaG

Hectopat
Makaleler
4
Yer
İzmir
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
RX 570, 8 GB RAM, i5-4590
Merhaba mesela bir oyun aldım fakat o oyunda Türkçe alt yazı yok, oynayamıyorum. 11. sınıfa gidiyorum ama emin olun 5. sınıftaki öğrendiğimiz İngilizceyi bile yapamıyorum. Bu da haliyle oyunları kısıtlıyor. Nasıl İngilizce öğrenebilirim? Oyunlarda anlayacağım kadar öğrenmek istiyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Dümdüz İngilizce çalışacaksınız, oyunların %70-75 kadarını anlıyorum B1 seviye İngilizce seviyemle. Sizde seviyenizi belirleyip onun için bir gramer kitabı alıp çalışın. Duolingo da oynayabilirsiniz.

İngilizce geliştirmek sadece oyun için değil, iş hayatında da önemli. Varsa imkanınız okuma ve yazma kurslarına gidebilirsiniz. İnternetten eğitici videolar izleyebilirsiniz. Bunu sadece oyun alt tabanlı yapmayın. Duolingo vs. kullanarak geliştirebilirsiniz.

Neye ilgisi varsa onu yaparak öğrenmesi en iyisidir.

Bakalım, ben dil seçeceğim için +100 gündür çalışıyorum A2'den B1'e çıktım. Kendi kendime internetten yaptım sadece. İsterseniz okuma (reading) için site atabilirim.

Mantıklı olması göreceli fakat oyun içerisindeki kısa cümleleri ve kelimeleri telefon kamerasıyla anlık olarak çevirerek başlayabilirsiniz. Sonrasında aynı oyunu veya bölümü tekrar oynayıp o kelimelere veya cümlelere maruz kalmak da faydalı olabilir. Önemli olan maruz kalma kısmı.

Iıı oyun sadece bir örnekti.
Grammer kitabı bulup alırım onda problem yok fakat benim ezber kalibiyetim düşük sanırım, kendimi tanıtamam bile. My name is Oğuzhan. I am sixteen years old demekten başka bir şey bilmiyorum tabi bazı şeylri biliyorum fakat içine giremedim hiç. Ezber nasıl olacak.

O biraz senle alakalı. Ezber geliştirmek tekrar tekrar okumak demek yani kafana girene kadar. Bunu nasıl yapabilirsin, cümleleri kodlayabilirsin hatırlayabileceğin şekilde. Eskiden ben böyle yapıyordum.

Merhaba,

En sık kullanılan 500-1000 kelimeyi günlük yaşamınızda kullanarak öğrenmenizi ve bu sırada da gramer konusundaki eksiklerinizi gidermenizi öneririm. Geri kalanı sadece pratik oluyor. Pratiğiniz sırasında yeni kelimelere ve bilmediğiniz gramer konularına denk gelebilirsiniz. Zamanla çoğu şeyi biliyor olacaksınız.

Tekniğini bilirseniz dil öğrenmek hiç zor değil. Önerilerim:
  • Sürekli olarak okuma yapmanız.
  • Sürekli olarak dinleme yapmanız.
  • Mümkün olduğunca İngilizce konuşmanız.
  • Yabancı müzik dinlemeniz.
  • Temel gramer konularını tamamlamanız.
  • İngilizcede belirli bir seviyeye geldikten sonra Türkçe kaynaklardan mümkün olduğunca kaçınmanız ve her şeyi Türkçeye çevirip düşünmeyi bırakmanız. Mesela “red” kelimesini görünce aklınıza “kırmızı” değil de gerçek kırmızı gelmeli.
  • Fransızca, İspanyolca, Türkçe ve Almanca gibi bildiğiniz diğer dillerdeki kelimelerin benzer olanlarının anlamlarını kontrol etmeniz. Bazen çok bağımsız olabiliyor. Bazen de tamamen aynı veya yakın anlamda olabiliyor.
  • Günlük hayatınızda kullanacağınız kelimelere odaklanmanız. Uzay ve motorlar gibi konularda temel bilgi edinmeniz yeterlidir. İhtiyacınız yoksa o konu hakkındaki her kelimeyi öğrenmeniz gerekmiyor.
Oyun sırasında bilmediğiniz bir kelimeye denk gelirseniz hızlı bir şekilde sözlüğe bakabilirsiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…