PlayStation Oyunları nasıl platinlenir?

Mahmutdx

Picopat
Daha fazla  
Bazı oyunları %100 bitirmek istiyorum. Ama aynı oyunu da 3 5 defa oynamak istemiyorum, bu yüzden bu platinleme yapan arkadaşlar nasıl bir yol izliyor?

Mesela geçen God of War: Ragnarok bitirdim, başarımların sadece %30u tamamlanmıştı. Kalanlar olmadı, onlar için oyunu tekrar baştan oynamak istemiyorum...

Şimdi Cyberpunk'a başladım, bu oyunu platinlemek istiyorum. Nasıl bir yol izlemeliyim?

Son düzenleyen: Moderatör:
Eğer bir oyunun başına onu platinleyeceğinizi düşünerek giriyorsanız ve spoilerlar sizi çok bozmuyorsa kupa rehberlerini takip edin. PSNProfiles sitesinde neredeyse her oyun detaylı bir rehber, oyunu platinlemenin ne kadar zor olduğu, oyunda hangi kupaların kaçırılabilir olduğu(Kaçırılabilir kupaları almak için spesifik bir zamanda spesifik bir şey yapmanız gerekir, o kaçarsa baştan oynarsınız), oynama süresi vs. belirtiliyor.

Mesela GoW Ragnarok'da kaçırılabilir kupa yok. CP2077'de ise bir tane var. Yani oyunu baştan oynamanıza gerek yok.

Eğer bir oyunun başına onu platinleyeceğinizi düşünerek giriyorsanız ve spoilerlar sizi çok bozmuyorsa kupa rehberlerini takip edin. PSNProfiles sitesinde neredeyse her oyun detaylı bir rehber, oyunu platinlemenin ne kadar zor olduğu, oyunda hangi kupaların kaçırılabilir olduğu(Kaçırılabilir kupaları almak için spesifik bir zamanda spesifik bir şey yapmanız gerekir, o kaçarsa baştan oynarsınız), oynama süresi vs. belirtiliyor.

Mesela GoW Ragnarok'da kaçırılabilir kupa yok. CP2077'de ise bir tane var. Yani oyunu baştan oynamanıza gerek yok.
Cp2077 bir tane kupa var dediniz kaçırılabilir. Buna nasıl baktınız ben anlamadım da..
Screenshot_20250420_151605_Chrome.jpg

Cp2077 bir tane kupa var dediniz kaçırılabilir. Buna nasıl baktınız ben anlamadım da..Eki Görüntüle 2474100
Ana hikâyede gerçekten kaçırılabilir olan tek kupa "The Devil" kupası. Oyunun spesifik bir ana görevinde spesifik(Ve oyunun size söylemediği) bir şeyi yapmazsanız o kupa kalıcı gidiyor. Geriye kalan(Ve yan görevlerle bağlantılı olmayan) kupalar oyunun güncel PS5 ve PC versiyonunda oyuna eklenen yeni özellikler sayesinde artık kaçırılabilir değil. PS4'te kaçırılabilir olanlar var hâla. PS5 kullanıyorsunuz diye düşündüm ama PS4 kullanıyorsanız attributes başlığı altındakilere dikkat edin.

Bir de şöyle bir durum var, Cyberpunk 2077, oyun bittikten sonra sizi direkt final görevin öncesine atıyor ve diğer sonları almak için yapmanız gereken tek şey final göreve tekrar başlayıp seçmediğiniz seçeneği seçmekten ibaret. Yani her ne kadar rehber sahibi rehberi hazırlarken o oyunun finaline bağlı kupaları missable işaretlese de missable değil onlar.

Onun dışında missable olduğunu yeni öğrendiğim 2-3 kupa daha varmış fakat henüz o kupaları kaçıran kullanıcı görmedim ben. Çünkü o kupalar ana hikâyede önemli yeri olan karakterlerin yan görev serilerini tamamlamanızı istiyor ve oyunu oynayan neredeyse herkes zaten o görevleri öyle ya da böyle yapıyor, eğer başarısız olursa da(Ki eğer hep kötüyü çağıran biri değilseniz %90 doğru seçeneği seçersiniz) oyunun aldığı 20 otomatik kayıttan(En azından PC'de 20 tane otomatik kayıt alıyor ki gerekirse yarım saat-1 saat öncesine bile dönebilin) hangisi işini görüyorsa ona dönüp görevi tamamlıyor.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı