Çözüldü Oyunları SSD'ye atılıp farklı bilgisayarda oynanabilir mi?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Daha fazla  
Merhaba, ben Steam'deki oyunlarımı CS vb. taşınabilir SSD'ye atıp istediğim bilgisayarda oynamak istiyorum. Nasıl yapabilirim? Geçtiğim bilgisayarda oyunlarımı yeniden yüklemem gerekir mi? Yoksa nasıl işler? Kafam çok karışık.

Çözüm
Evet yapılabilir. Yalnız taşıdığınız zaman da oyunları tekrar Steam'den açmanız gerekecek, direkt .exe'den açma diye bir şey yok yani . Yapmanız gereken şey ise oyun dosyalarını "steamapps/common" klasöründen kopyalarken aynı zamanda "steamapps" klasöründeki .acf dosyalarını da almanız.

Bu arada her şeyden önce Steam > Ayarlar > Depolama > Sürücü Ekle kısmından yeni sürücü eklemeniz gerek. Orada SteamLibrary diye bir klasör oluşacak, dediğim şeyleri de onun içindeki steamapps klasörüne göre yapacağız.

Örnek veriyorum God Of War'ı kopyalayacağız. Öncelikle "C:\Program Files (x86)\Steam\steamapps\common\God Of War" klasöründen oyunun dosyalarını aldık, sonra ise God Of War'ın Steam sayfasına gidiyoruz.

Steam sayfasında "/app/" kısmından sonra gelen sayı ürünün numarası oluyor. Şimdi "C:\Program Files (x86)\Steam\steamapps\" klasöründen "appmanifest_1593500.acf" adlı dosyayı yine SSD'nizde steamapps klasörüne atmamız gerekiyor.

.. ve bu kadar!
Evet yapılabilir. Yalnız taşıdığınız zaman da oyunları tekrar Steam'den açmanız gerekecek, direkt .exe'den açma diye bir şey yok yani . Yapmanız gereken şey ise oyun dosyalarını "steamapps/common" klasöründen kopyalarken aynı zamanda "steamapps" klasöründeki .acf dosyalarını da almanız.

Bu arada her şeyden önce Steam > Ayarlar > Depolama > Sürücü Ekle kısmından yeni sürücü eklemeniz gerek. Orada SteamLibrary diye bir klasör oluşacak, dediğim şeyleri de onun içindeki steamapps klasörüne göre yapacağız.

Örnek veriyorum God Of War'ı kopyalayacağız. Öncelikle "C:\Program Files (x86)\Steam\steamapps\common\God Of War" klasöründen oyunun dosyalarını aldık, sonra ise God Of War'ın Steam sayfasına gidiyoruz.

Steam sayfasında "/app/" kısmından sonra gelen sayı ürünün numarası oluyor. Şimdi "C:\Program Files (x86)\Steam\steamapps\" klasöründen "appmanifest_1593500.acf" adlı dosyayı yine SSD'nizde steamapps klasörüne atmamız gerekiyor.

.. ve bu kadar!

Çözüm
Oyun için gereken bazı yazılımlar var.
Steam'de diske yedekleseniz daha iyi olabilir, aslında oyunu kurarken "Downloading" klasörünü kullanıyor. İşlem bitince "Common'' klasörüne taşıyor.
Hiç kurmadan yapmak var mı, bilmiyorum. Epic de oluyordu, ama onda klasör farklılıkları yok. Direk indirirken taşıyordunuz.

Çok teşekkür ederim. Çok yardımcı oldunuz. Sağ olun.

Tekrar yüklememe gerek yok değil mi?

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…