Oyunların Bilgisayara Kayıtlı Seri Numarası

Beşiktaş JK

Hectopat
Daha fazla  
Profil Kapağı
1521964243
Aslında ben tipik bilgisayarın seri numarasını bulma, HDD seri numarası bulma, gibisinden şeyleri sormayacağım. Bazı oyunlar her bilgisayar için farklı bir kod oluşturuyor ve banları bu koda atıyor ki bir daha ne IP değiştirerek ne de başka bir yolla giremiyoruz. Örneğin, MTA(Multi Theft Auto) böyle bir oyun ve sanırım Wolfteam gibi oyunlarda da benzer yöntem vardı. Sorum şu olucak, bu tür banlar bilgisayarın işlemci, HDD veya anakart gibi parçalarındaki numaralara göre mi atılıyor -ki kanımca öyle- yoksa yazılımsal -ki kanımca yazılımsal olma ihtimali yok- mı?

Ya da her oyun farklı bir metod mu kullanıyor? Ben şahsen bu serial numarasını değiştirmek istiyorum ancak öyle ''veledçe'' dediğimiz sebeplerden değil. Yani, yok şurda ban yedim açmak istiyorum vs değil. Bu oyunu ben 2010'dan beri oynuyorum ve bir emek verdim ancak konuşmak istemediğim muhattap olmak istemediğim kişiler var istemesem de bunlar beni buluyor, sıfırdan bir başlangıç yapmak istediğim için değişmek istiyorum.

MTA adlı oyunu oynayan varsa bilir, oyun bana aşağıdaki seriali vermiş;
B9CAFD0B73CF145AC64D3B7FCC1961A1

Bilgisayara ait parçaların numaralarının birleşimi olduğunu düşünmüyorum rastgele verilmiş gibi ama hangi parçaya ait?

(Arkadaşlar, uzatıp aynı şeyleri desem de ben bu oyuna emek verdim 2010'dan beri, bu oyun hakkında bilgisi olan veyahut bu tür işlerden bilgisi olan ciddi arkadaşlar yazarsa sevinirim.)

Düzenleme: Geçen gün internetten bulduğum bir program aracılığıyla serialimi gizlemeye çalıştım, oyuna girince hemen attı ve şöyle bir uyardı verdi ''There was a problem with validating your serial'' devamında ise beni bir internet sitesine attı ve çözüm yöntemlerinde ''Stop serial changer program'' diyordu. Yani sanırım program işe yaramış ancak oyun kendisini korumaya almıştı.

Ee, ne var bunda? Program dosyalarının birinde CPU ID Changer yazıyordu, girdiğimde bilgisayarda görünen CPU'nun adını ve Ghz değerini görsel olarak değiştirebiliyoruz tabiki aslında değişmiyor. Ama sanırım MTA bunu algılayamıyor. Ben de bu yüzden bu serial numarasının işlemciye bağlı olduğuna kanaat getirdim. Sizin herhangi bir fikriniz var mı? Ya da programlardan anlayan arkadaş varsa linkini atiyım kendisi de inceleyebilir.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hala burdaysan Bios ban atılıyor yani anakart,işlemci banı o.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…