Oyunların gitgide bulmacalaşması

XATESS

Hectopat
Daha fazla  
Çoğu kişi tersini düşünüyor biliyorum ama aslında konuyu açma sebebim de tartışmaktan çok böyle olmayan oyun bulmak istemem. Ben direkt CoD çok severim mesela çünkü iğrenç iğrenç yan görevler falan yok direkt koş vur kaç mükemmel. En çok bulunan Assassin's Creed örneğin daha oyuna yeni başladım bana hiçbir şey öğretmeden direkt git kuleyi bul diyor kuleyi koydukları yerin hiçbir infosu yok deli gibi atla oradan oraya koşup yarım saat dolaştım. Oynama saatini arttırmak için yapılmış şeyler tamamen. Nasıl oynayabiliyorsunuz. Okuldan işten geldin mesela oyun oynuyorsun ama daha görev yerini bile bulamadın. Video izleyerek yapmak zorunda kalıyorum resmen. Last of Us oynadım asla böyle bir şey yoktu. Ama son zamanlarda açık dünya ayağı oyuncuya hiçbir şey öğretmeden göstermeden haritaya salınıp kendi kendine oyunu bitirmesi bekleniyor ve böyle ana hikaye kayboluyor.

Hocam son AC oyunlarında şahin ile yerini tespit ediyorsunuz çoğunlukla, direkt söylemiyor. Ama şahin ile tespit etmekte çok kolay, sıcak soğuk oyunu misali bir mekanikle tespit ediyorsunuz. Tek farkı da bu açıkçası, zaten görevin ne olduğunu söylüyor, sadece yaklaşınca tespit etmenizi istiyor.

Ve son AC oyunlarında da RPG ögeleri var, yani normal öyle olması. Yan görevlerin vesaire olması da normal.

Last of Us veya CoD oyunları (campaign modları) daha çok linear oyunlar. Yani tek bir yoldan gidilen oyunlar. Size pek bir tercih sunulmuyor bu oyunlarda, hikaye akışına uyuyorsunuz.

Eğer linear oyunlar seviyorsanız öyle oyunları oynayın, RPG ögeleri olan oyunlar oynamayın. Veya açık dünya konseptini sevmiyorsanız, onları da oynamayın. Oyunların açıklamasında yazıyor zaten ne olduğu veya oynanış videoları izleyerek de görebilirsiniz.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı