Oyunların hepsi mantıken yanlış

darkgamer

Kilopat
Kendimi bildim bileli FPS oynuyorum ama dün akşam R6 oynarken bir şey fark ettim. Bizi kandırmışlar, oyunlardaki aimler başlı başına yanlış. Oyunlara göre kurşun silahın ucundan çıksa bile siz dürbünden ateş edersiniz.

Bu kadar ince şeyleri hesaplamak hem işlemciyi hem de oyun zevkini baltalar. Oyunu eğlenmek için oynuyoruz, kahır çekmek için değil. Gerçekten keskin nişancı olmak isteseydim zaten oyunda işim ne? Giderim orduya katılırım.

Merminin çıktığı yeri başka bir karakter gözünden görmediğiniz sürece bunu söylemeniz anlamsız.
Çok farklı olmadığı için düz giden bir doğrultu izliyor olabilir.
Farklı deyip o merminin eninde sonunda çarpacağı noktaya doğru giden bir mermi olabilir, ki bu da çok küçük bir açı olur yakın mesafe değilse.
Hepsini geçin. Gerçekte de dürbünle nişan alınıyor. Hatta mermi yer çekimi yüzünden düştüğü için yukarı bile nişan alınıyor hatırı sayılır mesafelerde.
Önemsiz bir şey.

Diyelim ki elinde deagle var ve ustundede durbun var adamda dibinde ateş aciyorsun ?

Aslında aim doğru, dürbünü merminin gittiği yere bakacak açıyla yerleştiriyorlar. Tabi mesafe ne kadar uzaksa sapma o kadar azalıyor.
Aklım almıyor mesela elinde durbunlu tabanca var duvara sıkarsan anlarsın bariz sekilde

Diyelim ki elinde Deagle var ve ustunde de durbun var adamda dibinde ateş ediyorsun.
Öncelikle o bir soru cümlesi değil.
Dürbünün merkezi ile merminin merkezi arasının 2-3 cm olduğunu düşünüyorum. Bu durumda adamın ayağının tabanına sıkmadığınız sürece adamı vurursunuz. Ama siz burun deliğine nişan aldığınızda mermi ağzına girer. Kafasının en üst noktasına nişan alsanız bile biraz daha aşağıya, daha düzgün bir noktaya isabet eder.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…