Oyunların yükleme ekranında sistem donuyor

İşletim sistemi
Windows 10

Xraker

Centipat
Tam zaman veremem ama toplamda 2-3 tane bilgisayar toplamışımdır ilk 2'sinde böyle bir şey yaşamadım. Şu anki PC 2-3 yıllık ve sadece belli başlı oyunların yükleme ekranında oyunun kendisi yanıt vermiyor. Eğer ki Alt+Tab veya sol tık kullanmazsam kendi kendine hiçbir şey olmamış gibi açılıyor. Bazen dalgınlığıma geliyor sol tık falan yapıyorum kapanıyor uğraş dur. Format attım düzelmedi, oyun sildim yükledim düzelmedi, oyunu doğruladım düzelmedi, oyunun bir tane dosyasını silip doğruladım düzelmedi. Aynı başlık altında açıyorum çünkü ikisi de garip olaylar bir sorunum daha var. Bilgisayar sanki bir şey saklıyormuş gibi ne zaman görev yöneticisini açsam böyle bir yarım saniye duraksar hissedilir yani sonra %90-50 arası olan CPU %2-20 arası olur. Bir oyun açık veya kapalı fark etmeksizin böyle değişik bir şeyi var bir sorun yaratıyor mu derseniz hani benim için görülebilir bir şey yok gibi. Ama rahatsız edici açıp kontrol edince böyle bir şey ile karşılaşmak. Son olarak buna az rastlıyorum bazen "yanıt vermiyor"da olmuyor sadece donuyor yüklenirken oyunun yaptığı bir şey olmadığına eminim sadece öyle donuyor ve geri geliyor. Bu durumda Alt+Tab veya sol tık yaptığımda pek takmıyor kafasına göre geliyor.
Sistem:
İşlemci: Intel(R) Core(TM) i7-4770
Ekran kartı: NVIDIA GeForce GTX 1060 6 GB
RAM: 16 GB
Hafıza: Hitachi HDS721010DLE630 1TB, Kingston SV3000s37a120G 120GB SSD(sadece sistem yüklü)
Anakart: H87-PLUS
Güç Kaynağı: Thermaltake 500W
Driverlar güncel ama Driver Booster ile güncelledim bilmiyorum çok güvenilir mi kontrol de etmedim.

Bu zulmü yaşatan oyunlar:
CS:GO.
Rust.
Dead by Daylight(Çok nadir ama yapıyor tamamen rastgele bir şekilde)
PUBG(nadir).
GTA 5(Çok nadir).
-
Farkedebileceğiniz üzere hepsi Online fakat Online veya hikaye sonuçta oyun yanıt vermiyor kasma falan değil biraz saçma geldi. The Witcher 3 ten tutun Preydir RESE 7'dir, FarCry Primal'dır bunları rahatlıkla açıyor ki sadece hikayede değil. LOL'de veya Overwatch'ta hiç sıkıntı çekmiyorum.
NOT: Boş bilgi yazmış olabilirim ama bazı konularda görüyorum bir şey eksik olunca boş boş şu eksik falan falan zaman kaybı yaşanıyor hepsini yazayım dedim. Ayrıca yazarken fark ettim BIOS 2012'den beri güncellenmemiş.
@Recep Baltaş küçük bir tag atayım dedim gören kişiler ya anlamadı ya da fikirleri yok gibi.
Up!
up2
up3!
Up4! ;/

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…