Oyunu oynarken ekran kartına overclock yapmak zarar verir mi?

EsatKa

Hectopat
Makaleler
2
Ekran kartı
NVIDIA Geforce GT 420 1 GB
Anlamayanlar için sorum şu:

Diyelim ben bir oyun oynuyorum, MSI Afterburner arkada açık, oyunu oynarken Alt Tab yaptım ve ekran kartının fan hızını, MHz'lerini falan yükselttim veya değiştirdim direkt, ekran kartına bir zarar verir mi?

Anlamayanlar için sorum şu:

Diyelim ben bir oyun oynuyorum, MSI Afterburner arkada açık, oyunu oynarken Alt Tab yaptım ve ekran kartının fan hızını, MHz'lerini falan yükselttim veya değiştirdim direkt, ekran kartına bir zarar verir mi?

Kesin cevap verilemeyecek bir şey, riski kendine ait çünkü yük altındaki birisine birden performans yüklemesi için ilaç veriyorsun. Üretici firmalar böyle bir senaryoya göre ürettiğini sanmıyorum.

Oyun içinde değiştirmiş olmanız zarar vermez, fakat kontrolsüz overclock bazı durumlarda problem yaratabilir. Yüksek ihtimalle kart kendini korumak için gücü keser fakat belli olmaz.

Evet hocam, zararlıdır. Sebebi ise yukarda arkadaşın dediği gibi değerleri arttırıyorsunuz. Yani ideal sınırların dışına çıkıyorsunuz ve bilgisayar açıkken yapıyorsunuz. Bu riski almayın bence.

Arkadaşım da yapmıştı bunu. İnanır mısınız bilmem ama ekran kartını bozmuştu. Artık ne yaptı tam bilemiyorum.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı