P20 Lite Pil Sorunu

WhiteWalker23

Megapat
Cihazım 5 aylık. 4 saatin üzerinde ekran süresi çok zor görüyorum. Ve beklemede aşırı pil tüketiyor. Gece bırakıp telefonu sabah aldığımda ortalama yüzde 15 ile 20 arasında şarjının düştüğünü görüyorum. Aynı sorunları yaşayan var mıdır? Kullananlardan yorum bekliyorum. Teşekkürler.

Şuanki mevcut sürüm bu şekilde. Güncellemelerden sonuç alamamıştım. Sıfırlama denemedim. Sıfırlayıp sonucu yazacağım. Sizde böyle bir sorun olmadığına sevindim demek ki kronik bir şey değilmiş
Screenshot_20190422-234111.jpg

Herhangi birinde değil genel Android cihazlarda olmaması gereken bir durum. Özellikle Pie ve Oreo güncellemeleriyle akıllı pil desteği geldi. Kullanılmayan durumlarda derin uyku moduna geçerek ultra güç tasarrufu yapıyor.

Dediğim gibi, hard reset denedikten sonra dönüş yapın.

Ayarlardan sıfırlama standart fabrika ayarlarına döndürür. Recovery üzerinden sıfırlama hard reset yapmanızı sağlar. Yedek almayı unutmayın.

• Şarj yüzdesinin en az %50 olduğundan emin olun.
  • Cihazınız açıksa kapatın ve birkaç saniye bekleyin.
  • Cihaz kapalı konumda iken Sesi Yükselt(Volume Up) ve Güç Açma (Power) tuşuna basın ve cihaz logosu görünene kadar tuşlara basmayı bırakmayın.
  • Huawei logosu göründüğünde Güç Açma (Power) tuşuna basmayı bırakın ve bir süre bekleyin.
  • Kurtarma Modu (Recovery Mode) ekranı göründüğünde tüm tuşları bırakın.
  • Recovery ekranında Sesi Azalt (Volume Down) tuşu yardımıyla Wipe Data / Factory Reset seçeneği üzerine gelip Güç Açma (Power) tuşu ile seçin.
  • Wipe Data / Factory Reset menüsünde yine Sesi Azalt (Volume Down) tuşu yardımı ile Yes — Delete All User Data seçeneği üzerine gelip Güç Açma (Power) tuşuna basın.
  • Cihaz verilerinin silinmesi ardından gelen ekranda Reboot System Now üzerinde Güç Açma(Power) tuşuna basın.
  • Cihazınız yeniden başladığında Huawei P20 Lite hard reset işlemi gerçekleşmiş olacaktır.
İnternette kısaca bakarak bu tarz bir hard reset rehberi buldum. Deneyebilirsiniz. Genel Android cihazlarda zaten bu tarz bir işlem ile yapılır.

Ayrıca, bu işlemi geçtiğimiz aylarda LG G5 cihazımda da uyguladığımda olumlu sonuç aldım pil konusunda.

(Resimlerle anlatılan hard reset işlemini Google'da "P20 Lite Hard reset" şeklinde aratarak bulabilirsiniz.)

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı