P43-ES3G Tabanlı Sisteme RAM Ekleme

Arkadaşlar ram taktım pc açılınca bilgisayar özelliklerinden 4 gb ram olduğunu gördüm ama kısa süresonra mavi ekran verdi ve reset attı ve bu sürekli devam ediyor

Ayrıca mavi ekranda bu yazıyor

Ayrıca sistem 32 bit 64 bit yapmam mavi ekran sorununu düzeltirmi ?

Dosya Ekleri

• Screenshot_2015-06-10-19-05-00.png
    134,2 KB · Görüntüleme: 252
Hocam şimdi hatırladım sömestrde pc'ye format atacaktım ama boot menüsünde usb yoktu Recep abinin youtube kanalında q-flash ile bios güncellemesi göstermişti ondan bakarak bende sürümü güncelledim bi daha sürüm çıkmamış zaten

f14 sürüm kullanıyorum
anakartın kullanma kılavuzundaki gibi taktım içinde hazır bulunan RAM sarı yuvadaydı bende 2. sarı yuvaya taktım diğer yuvaları denemedim
galiba tam oturdu hatta hazır takılı olan RAM ile aynı hizaya getirdim
daha önce memtest yapmadım onu anlatan bir konu varmı

Dosya Ekleri

• Screenshot_2015-06-10-20-08-46.png
    210,2 KB · Görüntüleme: 239
Basitten başla.
1 paso kaç saat sürer ise 6-7 paso için zamanı ona göre kestirirsin.
Ama sorun çıkınca gene de RAM bozuk diyemezsin, neden mi?
Çünkü slotta da sorun olabilir. O zaman başka slota takıp tekrar testi başlatman gerekir. Gene sorun çıkarsa diğer slota. Gene çıkarsa son slota. Bu tarz bir durumda 1 günün önemli bir kısmını yersin.

Tek şüphelendiğin RAM ile test yaptır şayet yaptıracaksan ama gene de basitten başlamanı tekrar tavsiye ederim.

Ek olarak; RAM OK ama anakartınla uyumsuz da olabilir. Bu da bir olasılık. Özelliklerinin uyması her zaman sorunsuz çalıştırmasını gerektirmiyor.

Gerçi senin aldığını söylediğin RAM (KVR800D2N6/2G ) uyumlu imiş. Anakart sitesinde listelenmiş.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…