P4M800-M7 rev.3.1 anakarta SATA 3 bağlanır mı?

asga282

Kilopat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar elimde bu anakarttan var. Bu anakartın SATA 3 bağlantısı var mıdır? Bir SSD takmak istiyorum.
P4M800-M7 rev.3.1 15-P35-013101.

ANAKART.jpg

Son düzenleyen: Moderatör:
Bağlayabilirsin ancak hızların anakart SATA 2 olduğu için düşük olacaktır ancak HDD'ye göre yine hız farkı olacaktır. (not: SSD eğer almadıysan o anakart için değmez.)
Şimdilik buna alıp dediğin gibi HDD'den fazla hız verecekse kullanıp. Şuan için para biriktiriyorum, yeni sistem aldığımda o SSD'yi yeni sistemime takacağım. Bu düşünce bana mantıklı geliyor. Yani zaten SSD alacağım. Erken alıp kullanayım diyorum.

Şimdilik buna alıp dediğin gibi HDD'den fazla hız verecekse kullanıp. Şu an için para biriktiriyorum, yeni sistem aldığımda o SSD'yi yeni sistemime takacağım. Bu düşünce bana mantıklı geliyor. Yani zaten SSD alacağım. Erken alıp kullanayım diyorum.

Tamam eğer sonrasında yeni sistem alacaksan alıp kullanabilirsin. HDD'den daha yüksek hız alırsın ama gerçek SSD hızını alamazsın.

Bu SSD'yi alacağım. Sence F/P midir? Yoksa tavsiyen var mıdır?

Alınabilir gibi duruyor bir sorun yaşayan göremedim. Ama bütçeyi arttırırsan uzun ömürle ve oldukça kaliteli bu SSD'yi önerebilirim: https://www.hepsiburada.com/samsung...b-s-sata3-2-5-ssd-mz-76e500bw-p-HBV00000A5BLB
Ancak bütçeyi arttıramıyorsan alabilirsin çünkü o fiyatta en mantıklısı o SSD gibi duruyor fiyatı bayağı uygun.
Hocam, SSD geriye dönük olarak SATA 2 destekler. SATA 1 ile çalışmayabilir. Özelliklerde SATA 3 Gb/sn olarak gözükmüyor.

Bende de eski anakart var ancak bende denediğimde çalışmıştı ama haklı olabilirsin her modelde çalışmayabilir.

Peki SSD alırsam hangi kablo ile bağlayacağım? Elimde kablo yokta. Link atabilir misiniz?

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı