P5G41T-M LX anakarta RAM önerisi

karaliovski

Hectopat
Arkadaşlar şu anki sistemimde 2+2 toplam 4 olacak şekilde RAM'lerim var. Bu RAM'ler g-skill marka, 4 GB yetmediği için 2 tane 4 GB RAM almayı düşünüyorum. Ama uyumsuzluk korkusu var. KINGSTON VALUERAM 4GB 1333MHZ DDR3 RAM (KVR1333D3N9/4G) Fiyatı ve Özellikleri - GittiGidiyor bu RAM'i düşündüm ama uyumsuzluk olur mu? Yardımcı olursanız sevinirim.

Screenshot_1.png

Seninki daha da yanlış bilgi. Eğer çift kanal çalışsalardı sağ taraftaki rank Dual olarak görünürdü.
Yahu adam sana ram uyumluluğunu soruyor Single Channel - Dual Channel ne alaka ? RAM frekansı ne alaka ? Bu ram bu anakarta uyar mı diyor ???

Yahu adam sana ram uyumluluğunu soruyor Single Channel - Dual Channel ne alaka ? RAM frekansı ne alaka ? Bu ram bu anakarta uyar mı diyor ???

Olmaz hocam sadece onlarda 667 MHz'de çalışacaktır.
Olmaz hocam ne demek? Uyumlu demek değil mi? Ben sadece frekansı düşecektir haberiniz olsun anlamında yazdım.
Neyse daha fazla uzatırsak dinlenmeye gönderileceğiz. Uyumludur. Sizde kusura bakmayın.

Arkadaşlar şu anki sistemimde 2+2 toplam 4 olacak şekilde RAM'lerim var. Bu RAM'ler g-skill marka, 4 GB yetmediği için 2 tane 4 GB RAM almayı düşünüyorum. Ama uyumsuzluk korkusu var. KINGSTON VALUERAM 4GB 1333MHZ DDR3 RAM (KVR1333D3N9/4G) Fiyatı ve Özellikleri - GittiGidiyor bu RAM'i düşündüm ama uyumsuzluk olur mu? Yardımcı olursanız sevinirim.

Eki Görüntüle 622726
Kardeşim anakartın bellek uyumluluk listesini atıyorum(2 link şeklinde ekleri kontrol et). Kontrol et alacağın RAM modeli var mı diye. Aldığında listede olmasına rağmen çalışmazsa en son BIOS sürümünü güncellemek için tekrardan yardımcı olurum.

LİNK 1 - LİNK 2
Olmaz hocam ne demek? Uyumlu demek değil mi? Ben sadece frekansı düşecektir haberiniz olsun anlamında yazdım.
Neyse daha fazla uzatırsak dinlenmeye gönderileceğiz. Uyumludur. Sizde kusura bakmayın.

www.asus.com
  • Chipset
    Intel® G41 /ICH7
  • Front Side Bus
    1333/1066/800 MHz
  • Memory
    2 x240-pin DIMM, Max. 8 GB, DDR3 1333(O.C.)/1066/800 Non-ECC,Un-buffered Memory
    Dual Channel memory architecture
    ** Refer to www.asus.com or user manual for Memory QVL (Qualify Vendor List)
    *** When installing total memory of 4GB capacity or more, Windows® 32-bit operation system may only recognize less than 3GB. Hence, a total installed memory of less than 3GB is recommended.

Eki Görüntüle 622726
Alacağın RAM modeli Kingston veya farklı bir model olarak 2RX8 yani RAM'in 2 yüzünde de 8 tane bellek modülü olucak toplamda 16 çipli olucak. Ayrıca 1333 MHz olucak 1600 lüklerin bazılarını açmıyor. 1600'lük RAM açsa dahi maksimum 1333'de çalıştırabiliyorsun ne yazık ki. Tek yuva ile maksimum 4 GB bellek desteği mevcuttur. 2 yuva ile maksimum 8 GB. Ayrıca alacağın RAM 240 pin olucak. Eğer AMD Chipsetler için uyumlu olan 120 pin RAM alıcak olursan çalışmaz.

Son düzenleme:
Kardeşim anakartın bellek uyumluluk listesini atıyorum(2 link şeklinde ekleri kontrol et). Kontrol et alacağın RAM modeli var mı diye. Aldığında listede olmasına rağmen çalışmazsa en son BIOS sürümünü güncellemek için tekrardan yardımcı olurum.

LİNK 1 - LİNK 2

www.asus.com
  • Chipset
    Intel® G41 /ICH7
  • Front Side Bus
    1333/1066/800 MHz
  • Memory
    2 x240-pin DIMM, Max. 8 GB, DDR3 1333(O.C.)/1066/800 Non-ECC,Un-buffered Memory
    Dual Channel memory architecture
    ** Refer to www.asus.com or user manual for Memory QVL (Qualify Vendor List)
    *** When installing total memory of 4GB capacity or more, Windows® 32-bit operation system may only recognize less than 3GB. Hence, a total installed memory of less than 3GB is recommended.

Alacağın RAM modeli Kingston veya farklı bir model olarak 2RX8 yani RAM'in 2 yüzünde de 8 tane bellek modülü olucak toplamda 16 çipli olucak. Ayrıca 1333 MHz olucak 1600 lüklerin bazılarını açmıyor. 1600'lük RAM açsa dahi maksimum 1333'de çalıştırabiliyorsun ne yazık ki. Tek yuva ile maksimum 4 GB bellek desteği mevcuttur. 2 yuva ile maksimum 8 GB. Ayrıca alacağın RAM 240 pin olucak. Eğer AMD Chipsetler için uyumlu olan 120 pin RAM alıcak olursan çalışmaz.
Bende takılı olan 2 tane ramin 2 side 8 çipli ozaman nasıl oluyor?

Bende takılı olan 2 tane ramin 2 side 8 çipli ozaman nasıl oluyor?
Taktığın ram modülleri 8 çipliyse 2 GB'dir. ICH7-10-10R Chipsetler'de maksimum tek çip destek boyutu 256 MB'tır. Yani 8 çip ile 256 çarparsanız 2048 MB yapar. O da 2 GB'tır. :) Bunun dışında bazı Gskill Ripjaws RAM'ler uyuyor. Şansa bırakmak istemiyorsan önerdiğim modülleri al. Geçtiğimiz 3 yıl içersinde ben çok kafa patlattım bu mevzu ile. :)

Taktığın RAM modülleri 8 çipliyse 2 GB'dir. ICH7-10-10R Chipsetler'de maksimum tek çip destek boyutu 256 MB'tır. Yani 8 çip ile 256 çarparsanız 2048 MB yapar. O da 2 GB'tır. :) bunun dışında bazı G.Skill Ripjaws RAM'ler uyuyor. Şansa bırakmak istemiyorsan önerdiğim modülleri al. Geçtiğimiz 3 yıl içerisinde ben çok kafa patlattım bu mevzu ile. :)

Teşekkür ederim bunlara daha dikkatli bakacağım yoksa sıkıntılar ile çok boğuşacağa benziyorum. :)

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı