P5KPL-AM SE Anakarta GTX 1050 Ti ve 8GB RAM

ucantilki

Hectopat
Katılım
9 Ocak 2017
Mesajlar
4
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
P5KPL-AM SE anakartım var. Bu anakarta 8 GB RAM ve GTX 1050 ti eklemek istiyorum ama anakartım eski olduğundan dolayı acaba bu sistemi desteklemez mi diye düşünmeye başladım. Bu arada RAM 2+2 GB yani 8 GB RAM aldığımda 8+2 10 GB bi sistem düşündüm. İşlemcim de intel core quad q8200. Bütçem kısıtlı oldğundan dolayı anakart ve işlemci değşikliği yapmıycam.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Islemcinin ekran kartina darbogaz yapmasi olasidir. Eger yanlis gormuyorsam ddr2 destekleyen g31 chipsetli bu anakart a 4gb tek slot ddr2 ram bulmakta bile zorlanacaksin. Ddr2 g31 chipsetli 775 soket anakartlarin en ust duzeyleri maksimum 8 gb destekleyecektir. Ama senin anakartin sanirim max 4 gb destekliyor. Yatirim olu olacak ve istedigin performansi alamayacaksin. Illa ki ben bu kasaya yatirim yaparim diyorsan eger, ileride kullanabilmek adina saglam bir psu, cinden hazir 775pin e modlanmis x5460 xeon islemci, yazma okuma hizi 500mb/sn lerde bir ssd ve 2.el orta sinif 256 bit ddr5 2gb bir ekran karti alirsan eger 1050 ti parasina sistemini komple bir ust sinifa tasimis olursun. Ayrica ileride anakart dahil sistemini guncellemek istediginde 80 tl ye cinden gelen x5460 haricinde butun parcalari rahatlikla yeni sisteminde kullanabilirsin.
 
Hali hazirda elimde bulunan eski sistemlerimden birinde hd6850 toxic edi. Ddr2 4 gb ram, xeon x5460 ve 120 gb ssd var. Yegenime eglensin diye ssd ye 190 tl, x5460 xeon a 80 tl ve basit bir kasa ici fan alarak 300 tl ye gta5 oynayabilecegi bir sistem kurmus oldum. Gayette memnun. Hd6850 elimde mevcuttu ama o bile 150-200 tl arasina bulunabiliyor.
 
Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı