P5LD2 SE Anakart İntel Quad Core İşlemci Uyumu

quicness

Hectopat
Anakartın sitesinden baktığımda Quad Core desteği yok ama kullandığım E4500 işlemci de orada gözükmüyor. Bir sitede anakart ile işlemci aynı soket olduğu için uyumlu olur diyen var. Q6600, Q8200, Q8400 almayı düşünüyorum, anakarta uyumlu olur mu işlemciler?

Günümüzde soket aynı ise destekliyor mu diye bakmaya gerek bile yok ama eski anakartlar için tam olarak durum böyle değil. Listeye baktım ya güncellemediler yada anakart çıktığı tarihte o işlemciler mevcut değildi.

E4500 Core2 Duo veya Pentium Dual Core bir işlemcidir. Bu işlemci anakartınız bu modelleri desteklediği için uyum göstermiştir yani o listenin dışındakilerde uyum gösterebilir ancak hepsi değil.

Kısacası anakartınız Pentium 4, D, Dual Core, Core2 Duo gibi modelleri destekliyor. O listede olmayan ve bu modellerden olan işlemciler uyum sağlayabilir ancak Core2 Quad hiç yok. Uyum sağlama ihtimali diğerine göre daha düşük.

Karmaşık yazmış olabilirim elimden geleni yaptım umarım anlatabilmişimdir.

Yorumunuz için teşekkürler, araştırıyorum ama benim anakarttan kullanan pek yok, bilgi alamıyorum. Çevremde satan olsa uyar uymaz sıkıntısı olmaz da satan yok. Belki anakartı götürüp orda test yapıp öyle alabilirim.

Ben o anakartı kullanıyorum 4 çekirdekli islemci takmaya çalıstım okumadı sanırım quad 9550 idi çünkü o zamanlar pc den anlamıyordum simdi bile iyi değilim elimde kaldı işlemci 200 lira vermiştim 2.el almıştım 5-6 ay önce

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…