P5LD2 SE Intel Core 2 Quad 8300 Desteği

Atkn155

Centipat
Ben 3 gün önce işlemci sipariş ettim ve bilgisayara taktım. Üstüne macun sürdüm, fanı taktım fakat bilgisayar açılıyor, fan dönüyor, mouse klavye ışıkları yanıyor, PC görüntü yok. Eski işlemciyi de denedim fakat bir türlü olmuyor. Sorun neyden kaynaklanıyor acaba?

Son düzenleyen: Moderatör:
Intel işlemciden Xeon işlemciye geçiş yaptığım zaman ben de hata almıştım. Xeon işlemcilerde eccram olması gerekiyor. Güncel BIOS veya RAM çalışma frekansı düşünme ile işlemci çalışmıştı.

Problem sebepleri
BIOS en son güncel sürüm olmaması.
İşlemci RAM çalışma frekansı 1333 MHz iken, RAM 2133 MHz. Otomatik RAM 2133 MHz ile çalıştırması.
Çözüm
BIOS güncelleme, RAM 2133 MHz yerine 1333 MHz otomatik çalıştırmaya başladı. Xeon işlemcilerde eecram kullanmak en iyisi. Elimdeki RAM boşa çıkmaması için bu yöntem ile çözmüştüm.

Belki bu konu ile alakası olmayabilir. Başından geçen olayı kabaca yazdım.

İşlemci ve anakart modeliniz nedir? Birbirleriyle uyumlular mı? İşlemciyi takarken pinleri yamultmadığınıza emin olun.
Anakart Modelim P5LD2 SE, aldığım işlemci Intel Core 2 Quad 8300.
Uyumlu olmayan işlemciyi mi sipariş ettin? Zorladıysanız pin yamultmuş ya da kırmış olabilirsiniz.
Öyle bir imkan yook cünki eski islemcimdede aynı sorun var.
BIOS güncel değildi fakat nasıl güncelleyebilir im görüntü yok?

Anakartdaki işlemci pinlerini yamultmuş olabilir misiniz? Kontrol edin. Aldığınız işlemci sağlam mı? Nereden aldınız? Anakartı bozmuş olabilir.
Öyle bir imkan yook cünki eski islemcimdede aynı sorun var
İşlemci pinleri anakartın üzerindedir. eğer yamultmuşsanız veya kırmışsanız sağlam işlemci taksanızda çalışmayabilir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…