Herkese merhabalar. macOS Sierra imajını siteden indirdim ve kurmaya çalışıyorum. USB'den UEFI boot edince herhangi bir şey gelmiyor ekrana, Legacy şekilde boot edince ise bir Boot menüsü geliyor ekrana fakat OSX’in değil Asus’un boot menüsü. Nasıl Clover ekranına gelebilirim? Teşekkürler.
Donanım özet bilgileriniz nedir sistemin? BIOS ayarları ne durumda? İmajı düzgün yazdığından emin olun bilgisayarınızın. Başka USB portlarını deneyiniz.
P8H61-M LE ASUS Anakart
ASUS AMD HD6570 1GB
8GB RAM
1TB SEAGATE Barracuda
500GB WD
Bunun dışında 4 farklı USB denedim. Verilen ayarları BIOS'ta yapmaya çalıştım fakat birkaç tanesi BIOS'ta bulunmuyordu. İmajın düzgün yazıldığından nasıl emin olabilirim?
Alternatif Clover derlemesi: CLOVEREFINEW & Rehabman Clover derlemesi: CLOVEREFIRM
Bu dosyaları herhangi bir imajın clover (FAT32) bölümündeki dosyalar ile yer değiştirerek kullanabilirsiniz. Rehabman derlemesi Clover sürümü kullandım. Legacy sistem için alternatif boot dosyasını birincil yaptım. Sorun yaşarsanız legacy ile klavyeden 6'ya basıp değiştirebilirsiniz.
Kurulum Öncesi Hazırlık
Başlamadan önce BIOS ayarlarınızı varsayılan ayarlara çekin (Load Default Settings).
SATA: AHCI olarak ayarlayın
VT-D: Disable olarak ayarlayın
EHCI Hand-off / xHCI Hand-off: Enable olarak ayarlayın.
xHCI Mode: Smart Auto
Secureboot: Disable (Other OS) olarak ayarlayın
CFG-Lock= Disable
Boot Option Priorities: UEFI USB olarak ayarlayın. Yada UEFI and Legacy (with CSM).