P8Z77-V LX Bilgisayarım uyku moduna geçmiyor

• Windows 7 Home Premium 64 bit işletim sistemi
  • 12 Gb DDR3 ram
  • QuadCore Intel Core i5-3330, 3000 MHz
  • NVIDIA GeForce GTX 560 SE 1.5 gb 192 bit ekran kartı
  • Anakartı Asus P8Z77-V LX

Ne yaptıysam bir türlü bilgisayarım uyku moduna geçmiyor.
Uyku seçeneğine tıkladığımda bilgisayarım yaklaşık 1 dk içinde uyku moduna geçiyor sanırım, 10 - 15 saniye sonra geri açılıyor. Bu konuda bana yardımcı olabilirseniz çok teşekkür ederim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Teşekkür ederim ilgilendiğiniz için ama bios zaten güncel ve default da çalışıyor. Geçen hafta sırf zevkine bilgisayarım bütün parçalarını söktüm temizleyip geri taktım birde bir tane ssd takıp
windows'u ssd ye kurdum. Bilmiyorum ama şans eseri oldu galiba şu anda uyku modunda sorun yaşamıyorum.
Tekrardan teşekkür ederim.

Öncelikle uyku moduna geçme işlemine başladığında Fare'nin lazerini biraz izle. Eğer sürekli kayıyor ise o zaman sistem uykuya daldığı gibi uyanır Bunu engellemek için : Güç Seçenekleri (Hangi Profili Kullanıyorsan Onu Düzenle), Gelişmiş Seçenekler, En altlarda sistemi dış etkenler ile uyandır'a benzer bir metin olacak. Ondan tik işaretini kaldır ve kaydet çık. Artık sadece güç tuşuyla uyanacaktır. Aynı şey Windows 8'de kapanma sorunu yaşayanlarda da var. Windows 8 kod yapısından dolayı sezgisel özellik gösteriyor. Bu sebeple eğer dışardan etmen onu uyarırsa sizin işiniz olduğunu tahmin edip kapatma işlemini Re-Start işlemine çeviriyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…