Merhaba.
Dizüstü bilgisayarım: Packard Bell EasyNote TE11-HC-700K.
Sorun şu: Bu bilgisayar ile sadece LoL oynuyorum. Zaten bilgisayarla başka bir işim olmuyor.
Bu problemi ilk yaşayışımda, mavi ekran verdi ve güç tuşuna basarak kapattım. Laptop ısındı zannettim. O gün ve sonraki gün oynamadım laptopla.
2 gün sonra yine açtım, girdim. Oyunun 15. dakikalarında oyunun ekranı donuyor, bzzztt gibi bir ses geliyor hoparlörden. Bu hatayı farklı günlerde 4 kere daha denedim. Her seferinde böyle oldu.
Bu gece yakaladığım en büyük ipucu şu oldu. Bilgisayar donduğu zaman, bazen kendine geliyor. Bu gece de geldi, bilgisayar dondu, LoL Client'i sunucuyla bağlantı koptu, yeniden deneniyor gibi bir uyarı verdi; hemen Alt Tab atıp masaüstüne baktım, Chrome açtım ve Ağ Değişikliği tespit edildi diye hata verdi Chrome. Ondan sonra düzeltme olmadı, yine açma kapatma tuşuyla kapattım.
İşin kötü kısmı şu, Ethernet ile bağlayınca laptop 15-20 dakika sonra IP alamıyor, kopuyor. Oyunda da değil, boşta olsa bile kopuyor.
Yarın, yani şu an saat 02.56, gündüz saatlerinde telefonun internetini bağlayıp deneyeceğim. Bakalım onda da olacak mı?
Sorunum bu, nasıl çözebilirim?
Düzenleme: Denediğim çözüm yolları;
- Oyun içinde işlemci kullanımı %15 civarında, sıcaklık da 80 derecede.
- SSD'de 4 GB gibi komik bir rakam boşluk kalmıştı, kullanmadığım programları sildim, 30 GB boş alan var.
- Tüm Windows güncellemelerini yaptım. Virüs yok, korsan tüketim yok.
- SFC/ SCANNOW komutunu kullandım, ilk seferinde bozuk dosya buldu, düzeltti. Ama tekrar dondu.