Packard Bell TE Boot Tuşu

EldritchArrowTR

Hectopat
Katılım
7 Haziran 2014
Mesajlar
41
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Merhaba arkadaşlar Packard Bell TE laptobuma Windows 8.1 pro yükleyeceğim fakat boot menüsünü açma tuşunu bulamadım. Önceden Windows 8.1 yüklüydü fakat şimdi modifiye bir işletim sistemi yüklemeyi düşünüyorum, o yüzden gerekenleri yaptım fakat boot menüsünü bulamadığım için usb'yi 1.sıraya getiremiyorum. Acaba boot tuşu nedir laptobumun? UEFİ'den yapabilir miyim bu boot sıralamasını? Çünkü boot diye bir bölüm vardı UEFİ'mde.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Model veremememin nedeni suan bilgisayar yanimda değil ve bakamiyorum fakat uefi ye girdigimde TE11BZ yazmıyordu ondan eminim ayrıca ben F12 tuşunu enable ettim eğer yukarıda boot menúsünü enable et derken F12 tuşunu kastedtiysen onu yaptım fakat başka bir şeyden bahsediyorsan bilgisayar yanimda olduğunda deneyeceğim teşekkürler.
 
PDF okuyun. Orada ne yapacağınız yazıyor. Biostan yapacaksınız F12 bas demiyorum. Biostan yapıp sonra F12 ile açacaksınız.
Dedeiğinizi yaptım önceden de size dediğim gibi uefi'den F12 tuşunu enable etmiştim, aynen orada yazdığı gibi. Benim anlatamadığım şey, F12 tuşu uefi'de enable olmasına rağmen ve yeniden başlattığımda ve bastığımda çalışmıyor.

Bu F2 için de öyle, uefi'ye girme tuşu F2 verdiğiniz Packard Bell kullanma kılavuzu'nda ve Packard Bell'in sitesinde de F2 yazıyor. Fakat ben bilgisayarı başlattığımda F2'ye bastığımda Uefi'ye giremiyorum. İşte F12'yle de boot menüsüne giremiyorum aynı uefi gibi.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Bıosta fast boot enable ise disable yapın veya Fast boot en yüksek ayarda ise düşürün.
Fast Boot'u bulamadım fakat UEFİ'mde boot diye bir bölüm gördüm. Bu bölümde HDD, USB gibi aygıtların sıralaması vardı tıpki F12' yle girilen boot menüsü gibi. Acaba benim modelimde boot menüsüyle UEFİ birleşik mi?

Bıosta fast boot enable ise disable yapın veya Fast boot en yüksek ayarda ise düşürün.
Yukarıda da yazdığım gibi boot diye bir bölüm var ve aynen şöyle:
Boot Mode UEFI
Secure Boot: Enabled
Boot priority order:

1. Windows Boot Manager
2. HDD:
3. ATAPI CDROM:
4. USB FDD:
5. Network Boot-IPV4
6. USB HDD:
7. USB CDROM:
8. Network Boot-IPV6
Acaba buradan mı ayarlarınıyor? Eğer öyleyse hangi hangisi 1.sıraya getirmeliyim?
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…