Packard Bell TS11 HR Isı Problemi

Gereksizz

Hectopat
Makaleler
1
Arkadaşlar laptopumun bakım zamanının geldiğini düşünüyorum. İç dış bir temizlik yapıp, macunları sürdüreceğim.
Fakat sensörlerde bir problem olduğunu düşünüyorum. Aida64 ile yaptığım (soğutucuyu takmadım) testlerde max 96 dereceye çıktı. Bu kesinlikle normal bir ısı değil bence.
Asıl soruna gelirsek örneğin 60 derece testi başlatıyorum starta dokunduğum anda 60 dan 85 lere çıkıyor.
Mantıken bile 1 saniyede 30 derece artması imkansız. Sensörlerde bir problem olduğunu düşünüyorum.
Ayrıca bilgisayarıma çay dökülmüştü 2 hafta önce. ( ondan önce ısı değerleri aynıydı yine.)
Hem klavye iç dış termal macun falan bakımlarını yaptırcağım yaptırmışken fanını değiştirmek istiyorum. Ayrıca oyunlarda düşük fps alıyorum sebebini bilmiyorum.
Laptoplarda fan değişir mi? Ne kadar öderim?
Ankara'da bildiğiniz yapacak yer var mı?
Teşekkürler.

Anakart Modeli:
Kuzey Köprüsü: Intel Sandy Bridge-MB IMC
Güney Köprüsü: Intel Cougar Point HM65

İntel İ5 2430M 2.4 GHZ > 3.0GHZ Turbo ile.
Nvidia GT540M 2GB 128BİT
5GB DDR3 RAM
Windows 8.1 Pro 64bit bu sistemle kasma yaşıyorum. Her türlü oyunda ısınıyor.

stabilitytest.png

Son düzenleyen: Moderatör:
Ekran kartın 5 yıllık, yeni oyunlarda sorun yaşaman normal.
NVIDIA GeForce GT 540M - NotebookCheck.net Tech

Sensörde sıkıntı olduğunu düşünmüyorum, varsa da sana olumsuz bir etkisi olmadığı sürece sorun değil.

Temizliği yaptırman iyi olur.
Fan arızalı değilse değiştirtmen gereksiz.

Ekran kartın 5 yıllık, yeni oyunlarda sorun yaşaman normal.
NVIDIA GeForce GT 540M - NotebookCheck.net Tech

Sensörde sıkıntı olduğunu düşünmüyorum, varsa da sana olumsuz bir etkisi olmadığı sürece sorun değil.

Temizliği yaptırman iyi olur.
Fan arızalı değilse değiştirtmen gereksiz.

Cevap için teşekkürler peki laptopuma başka bir ekran kartı takabilir miyim? Uyumlu mudur? Kart gerçekten eskidi fakat işlemcim daha kaldırır gibi görüyorum ram de yeterli ekran kartı mı çıkarıp yerine yenisini taksam olur mu?

GT540'ın performansını bilirim, güncel oyunları leptop çözünürlüğünde bile ancak çok düşük grafik ayarlarında ucu ucuna oynayabilirisin.
Takılmalar yaşamanın bir sebebi de zaten işlemci sıcaklığının hat safhalara ulaşmasından kaynaklanıyor.

Bakım zamanı gelmiş, bakımın ardından bile sıcaklıkların yinede 70'li seviyelere rahatlıkal ulaşacağını söyleyebilirim. Standart kullanıcılar için üretilmiş, standart bir leptop, soğutma performansı da bunla orantılı elbette.

GT540'ın performansını bilirim, güncel oyunları leptop çözünürlüğünde bile ancak çok düşük grafik ayarlarında ucu ucuna oynayabilirisin.
Takılmalar yaşamanın bir sebebi de zaten işlemci sıcaklığının hat safhalara ulaşmasından kaynaklanıyor.

Bakım zamanı gelmiş, bakımın ardından bile sıcaklıkların yinede 70'li seviyelere rahatlıkal ulaşacağını söyleyebilirim. Standart kullanıcılar için üretilmiş, standart bir leptop, soğutma performansı da bunla orantılı elbette.

Hocam bende o fan performansı sebebiyle yeni fan düşünüyorum.Laptopuma yeni fan takabilir miyim?
Fiyatı ne kadar olur?

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı