PAEM'e nasıl girilir?

CBN

Decapat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar, ileride polis olmayı düşünüyorum olmuşkende yüksek rütbeden başlamak istiyorum. Bununla ilgili birkaç sorum olacak.
1-Liseden mezun olur olmaz PAEM sınavına girilebiliyor mu?
2-Yaklaşık 6-7 yıldır aktif sporcuyum. 4 sene karate, 1.5 sene boks, 2 senedir de kickboks yapıyorum. Kickboksa hala devam ediyorum ve birçok madalyam da var özellikle kickboksda gittiğim neredeyse tüm maçlarda derece yaptım, sadece 2 maçımda derece yapamadım şu ana kadar. Yaklaşık 2 sene sürem var lisenin bitmesine bu süre içinde milli sporcu olabilirsem ki olacağıma eminim bana polislik sınavında ekstra bir artısı olur mu? Çoğu kişi olacağını söylüyor dedikleri gibi olur mu?

Son düzenleyen: Moderatör:
Eğer hala merak ediyorsan durum büyük ihtimal böyle:
1-PAEM lisans yani 4 yıl üniversite şartı var KPSS 70 puan gerekiyor sanırım
2-Yani parkur ve eğitimlerde işine yarar başka sanmıyorum
Liseden sonra olmak istiyorsan PMYO 2 yıl eğitim aldıktan sonra polis olup 4 yıl görev yaparsan komiser yardımcısı terfi alabilirsin. Bana göre üniversite okuyup PAEM girersen daha iyi en azından yüksek rütbe başlarsın. Ama bu sana kalmış. Sana iyi şanslar

Eğer hala merak ediyorsan durum büyük ihtimal böyle:
1-paem lisans yani 4 yıl üniversite şartı var KPSS 70 puan gerekiyor sanırım.
2-yani parkur ve eğitimlerde işine yarar başka sanmıyorum.
Liseden sonra olmak istiyorsan PMYO 2 yıl eğitim aldıktan sonra polis olup 4 yıl görev yaparsan komiser yardımcısı terfi alabilirsin. Bana göre üniversite okuyup paem girersen daha iyi en azından yüksek rütbe başlarsın. Ama bu sana kalmış. Sana iyi şanslar.

Teşekkür ederim bu konuyu bayağı araştırıp lise bittiğinde polis akade misine girip 4 yıllık polis okulu okumaya daha sonra paeme girmeye karar verdim en azından olmasa bile elimde hoşuma giden bir mesleğim olmuş olur.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı