Page Fault In Nonpaged Area Mavi Ekran Hatası

NOXUSq

Decapat
Daha fazla  
Technopat'ta bulunan DDU ile ekran kartı sürücüsü kaldırma adımlarını sırasıyla takip ettim, ardından sürücüyü düzgün bir şekilde kurdum. Daha sonra yeniden başlattım, aradan 15 dk geçtikten sonra atikmdag.sys "Page Fault In Nonpaged Area" şeklinde bir mavi ekranla karşılaştım. Ben de tekrar aynı hatayı almamak için görev yöneticisinden ekran kartını şimdilik devre dışı bıraktım. Çözümü bilen varsa paylaşırsa memnum olurum.

Ekran kartı sürücüsü ile alakalı oluşmuş.

"sfc /scannow" komutunu uygula.
SFC /scannow komutu nedir? Ne işe yarar? | Technopat Sosyal

Driver Booster kullandınız mı hiç? Kullandıysanız sisteme format atın.

Ekran kartınız R7 M260 mı? Eğer değilse belirtin. Hangi sürücüyü indireceğinize yardım edeyim.
DDU ile ekran kartı sürücüsünü sildikten sonra aşağıya bıraktığım linkten Adrenalin 2020 Edition 20.11.2 Recommended (WHQL) bu sürücüyü indir.

Evet ekran kartım R7 m260. Sistemi zaten yeni kurdum. Şunu belirtmek istiyorum amd sitesinden birçok kez yeni sürücüyü kurmayı denedim ancak hep yarıya geldiğinde bilgisayar dondu ve kapatma düğmesine basmadan açılmadı yüklendiğinde ise yeniden başlattığımda ekran açılmadı mecburen güvenli modda ekran kartı sürücünü kaldırıp devre dışı bırakmam gerekti şuan yüklediğim sürücü 2016 sürücüsü ve ilk kez yükleme tamamlandı o yüzden sizin paylaştığınız sürücüyü kurmaya kalkarsam yine yarıda donacak. Şimdi söylediğiniz sfc komutunu yapıp sonuçlarını paylaşacağım.
sfs/scannow sonucu bu şekilde çıktı.

Son düzenleme:
"sfc /scannow" komutu başarıyla tamamlanmış. İyi bir şey.

Neden donup kaldığını bilmiyorum gerçekten. Ama mavi ekranın sebebi ekran kartı sürücüsü ile alakalı.

"sfc /scannow" komutu başarıyla tamamlanmış. İyi bir şey.

Neden donup kaldığını bilmiyorum gerçekten. Ama mavi ekranın sebebi ekran kartı sürücüsü ile alakalı.
Chkdsk komutunu kullansam bekli de harddisk ile alakalı bir sorun vardır denemem de fayda var mı ?

HDD ile alakalı bir sorun düşünüyorsanız yapabilirsiniz. Bence HD Tune ile "error scan" testi yapın. HDD Sentinel ile sağlık derecelerine bakabilirsiniz.

BİOS sürümü 2014 yılına ait acaba eski kaldığından bu hatayı veriyor olabilir mi? @Murat5038 belki yardımınız olur diye etiketledim

Bence kullandığınız laptop çok eski olduğundan BIOS sürümün eski kalmış gibi gözüküyor. Ben baktığımda güncel gözüküyordu galiba. Eğer yanlış bakmadıysam.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…