PAGE_FAULT_IN_NONPAGED_AREA hatası

Lisyantuz

Femtopat
Sistemim.
İşlemci: Ryzen 5 3600X.
Ekran kartı: MSI RX 5700 XT evoke OC(en güncel driver)
Anakart: MSI B450M PRO M.2 (en güncel BIOS sürümü)
RAM: Corsair Vengeance 3200 MHz 16 GB(8x2)
Hatayı her zaman farklı yerlerde veriyor. Bazen oyun oynarken, bazen oyundan crash yiyip oyunu tekrar açmaya çalışırken, bazen de bilgisayarı açtığım an bu hatayı alıyorum. Bazen farklı hata alıp mavi ekran yediğim de oluyor ama ekran çözünürlüğü çok değişik olduğu için hata kodunu veya herhangi bir bilgiyi alamıyorum. Minidump dosyasını arşivleyip upload ettim.

Daha önceden RAM testi yapmıştım ve RAM'lerimde herhangi bir sıkıntı yoktu.

Windows sürümüm güncel.
Minidump rar: minidumpp.rar

XIGNCODE3 yazılımını kaldırın. BIOS'unuz eski kalmış, aşağıdan güncelleyin.
CMD'yi yönetici olarak çalıştırıp sfc /scannow komutunu girin.

config32.rar BIOS'umu o attığınız linkten dün güncellemiştim. Diğer bilgiler ile birlikte bu ekte isterseniz bir kontrol edin.

Diğer söylediğiniz işlemin sonucu da bu ekran hala açık kapatmadım.
Xıgncode3 yazılımını bilgisayarımda bulamadım.

XIGNCODE3 tarafından yapılmış bir güvenlik servisi görünüyor, antivirüsünüz nedir?

Attığım komut işe yaramış, bazı dosyalar düzeltilmiş.

Xıgncode3 tarafından yapılmış bir güvenlik servisi görünüyor, antivirüsünüz nedir?

Attığım komut işe yaramış, bazı dosyalar düzeltilmiş.

Antivürüs programı kullanmıyorum. Sadece Windows'un güvenlik duvarı falan aktif.

Knight Online'ın anti hile yazılımı olduğu görünüyor. Bu oyunu kaldırın. Bir gün içinde hata almazsanız sorunu çözüldü kabul edebiliriz, siz de oyunu tekrar yükleyebilirsiniz. Bu süre içinde yine mavi ekran alırsanız dosyaları atın buraya.

O programın ne olduğunu arattığımda ben de aynı sonuca ulaşmıştım ama benim bilgisyarımda öyle bir oyun yüklü değil ve bu bilgisayara hiçbir zaman Knight Online'ı yüklemedim. Ayrıca size o cevabı atarken IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL hatası aldım. Bilgisayar tekrar başladığında ise Opera tarayıcısına tıkladığım an PAGE_FAULT_IN_NONPAGED_AREA hatasını aldım tekrar.
(düzeltme)
Ama sanırım Black Desert Online oyunu da aynı koruma sistemini kullanıyor. Sorunun tamamen bundan kaynaklı olduğuna ne kadar eminsiniz çünkü oyunun boyutu çok büyük ve Steam üzerinden oynadığım için ayrıca dosya kontrolü yapıyor. Format atıp sadece bu oyunu kurduğumda bile bu mavi ekranları almaya başlıyorum bir süre sonra.

Birkaç minidump dosyanızda birden sorun çıkardığı görünüyor. Yeni minidump dosyalarını da atın.

Anti hile yazılımını hala daha görüyorum, onu kaldırın. Onun dışında bir hata görünmüyor.

Oyunu kaldırdıktan sonra bir süre mavi ekran almazsanız sorun ondaymış demektir. Sonra tekrardan indirebilirsiniz. Sorununuz çözülürse veya devam ederse geri dönüş yapmayı unutmayın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…