PAGE_FAULT_IN_NONPAGED_AREA hatası

İşletim sistemi
Windows 10

jackvigil

Femtopat
Daha fazla  
Geçen hafta aldığım bilgisayarda 2 gündür mavi ekran hatası alıyorum. Dün 2 kere mavi ekran hatası aldım. İlkini hatırlamıyorum ama ikincisi DPC_WATCHDOG_VIOLATION'dı. O hatayı internetten bakarak çözebildim sanırım. Bugün de PAGE_FAULT_IN_NONPAGED_AREA hatası aldım. Dün aldığım ilk hata ve bugün aldığım ilk hata derste kamerayı açtığımda gerçekleşti. Diğeri ise kameram kapalı iken verdi ama kameram halen bağlıydı bilgisayara. Kameram olduğu için bilgisayar alırken yeni bir kamera almadım ama kullandığım kamera da biraz eski. Acaba bu sıkıntı kameramdan dolayı mıdır yoksa farklı nedenlerden kaynaklı mıdır?
Sistemim:
AMD Ryzen 5 3500X
MSI B450M-A PRO Max
Zotac GTX1650
G.Skill 16 GB (2x8GB) 3200MHz

1) BattlEye kaldırın.

2) Avira kaldırın.

3) Beta BIOS kullanıyorsunuz. 7C52v3A sürümlü BIOS dosyanızı aşağıdan indirip bu sürüme düşürün lütfen.

4) Aşağıdaki sürücüyü indirin ve sonrasında eski sürücünüzü DDU ile kaldırıp PC yeniden başladığında bu indirdiğiniz sürücüyü kurun. DDU rehberi de aşağıda yer alıyor.

5) Aşağıdaki rehberi uygulayıp sonucun ekran alıntısını paylaşın.

Tamamdır çok teşekkür ederim.
1) BattlEye kaldırın.

2) Avira kaldırın.

3) Beta BIOS kullanıyorsunuz. 7C52v3A sürümlü BIOS dosyanızı aşağıdan indirip bu sürüme düşürün lütfen.

4) Aşağıdaki sürücüyü indirin ve sonrasında eski sürücünüzü DDU ile kaldırıp PC yeniden başladığında bu indirdiğiniz sürücüyü kurun. DDU rehberi de aşağıda yer alıyor.

5) Aşağıdaki rehberi uygulayıp sonucun ekran alıntısını paylaşın.

Dosya Ekleri

• CMD.PNG
    CMD.PNG
    20,5 KB · Görüntüleme: 26
Son düzenleme:
Salı günü de mavi ekranla ilgili konu açmıştım. BattlEye'ı kaldırmak dışında bütün şeyleri yapabildim. BattlEye olmadığı için veya bulamadığım için kaldırmadım. Ama dün ve bugün de mavi ekran hatası aldım. Bugün aldığım kernel Security check failure hatasıydı. Dün aldığım hatayı hatırlamıyorum. Acaba sorunun kaynağı nedir?

Bütün minidumplar: Minidump.rar

Son düzenleyen: Moderatör:
1) Avira kaldırın.

2) BattlEye kaldırın.

3) Type-C portuna bağlı bir şey varsa sökün.

4) Kaspersky kaldırın.

5) Aşağıdaki sürücüyü indirin. Daha sonra eski sürücüyü DDU ile kaldırıp bu indirdiğinizi kurun.

6) USB kamera aygıtınızın bağlantısını kesin ve başka bir USB portuna takıp kullanın.

7) Ekran kartı sürücünüzü DDU ile kaldırıp WHQL sürücü indirip kurun. DDU kullanım rehberi aşağıda mevcut. Güncel sürücünüzü de aşağıdaki websiteden indirebilirsiniz.

1) Avira kaldırın.

2) BattlEye kaldırın.

3) Type-C portuna bağlı bir şey varsa sökün.

4) Kaspersky kaldırın.

5) Aşağıdaki sürücüyü indirin. Daha sonra eski sürücüyü DDU ile kaldırıp bu indirdiğinizi kurun.

6) USB kamera aygıtınızın bağlantısını kesin ve başka bir USB portuna takıp kullanın.

7) Ekran kartı sürücünüzü DDU ile kaldırıp WHQL sürücü indirip kurun. DDU kullanım rehberi aşağıda mevcut. Güncel sürücünüzü de aşağıdaki websiteden indirebilirsiniz.
5. maddedeki sürücü kurma işlemini nasıl yapabilirim?

Bütün dediklerinizi uyguladım ama halen almaya devam ediyorum. Cuma günü ve bugün de mavi ekran aldım. Hafta sonu bir sıkıntı oluşmadı. Bu hafta format atmayı düşünüyorum. Bilgisayarımın parçalarında sıkıntı olacağını sanmıyorum çünkü aldığım yerde gerekli testleri yapıyorlarmış. Yardımlarınız için teşekkürler.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı