PAGE_FAULT_IN_NONPAGED_AREA mavi ekran hatası

xOnur9

Yoctopat
Daha fazla  
Merhabalar, yaklaşık 1 ay önce bilgisayarımı formatladım ve sonrasında Driver Booster ile driverlerimi kurdum ama NVIDIA driverini kendim manuel olarak indirip kurmaya çalıştım. Sonrasında ise tam kurarken mavi ekran hataları almaya başladım. Her yerde araştırmama rağmen 1 ay boyunca çözemedim. Sadece birkaç çözüm işe yaradı onda ise GTA 5 oyununu oynarken DirectX hataları aldım. Intel HD Graphics 630 ile sorunsuz bir şekilde oynayabiliyorum ama FPS'im 20-30 arası geziyor ve arada oyun kapanıyor. İnternette bulduğum bir çözümde Driver Booster'sız kurmak oldu. Dün format attım ve kendim laptopun sitesindeki driverleri kurdum ama lakin hala ekran kartını kurarken mavi ekran alıyorum. Sorun yazılımsal mı yoksa donanımsal mı çözebilmiş değilim.

Laptop: Lenovo Legion y520.
Ekran kartı: NVIDIA GeForce GTX 1050 Ti.
RAM: 16 GB (Memtest ile kontrol ettim sorun yok)
İşlemci: Intel i7 7700 HQ 2.80 GHz (3.80 GHz Boost)
HDD: 1TB.
SSD: 128 GB.

Dump dosyası 1GB olduğu için atamadım ama isterseniz denerim.

Mevcut olan Minidump dosyalarını silin. Driver Booster fan kullanmayın. Ekran kartı sürücüsünü DDU ile kaldırın. Bu işlemi Güvenli Mod`da yapın. Daha sonra buradan sürücüyü yükleyip deneyin. Mevcut olan Redist paketlerini kaldırın ve buradan indirip kurun. DISM aracını kullanarak denetim yapın.
Mavi ekran sorunları devam ederse dosyaları paylaşın.

Zaten ilk önce kaldırın daha sonra tekrar deneyin. Olmazsa Güvenli Mod'da yapın.

Dediğinizi yaptım. Güvenli modda redist paketleri indirilmiyor hata veriyor. NVIDIA'nın 466.27 driverini kurarken hata alıyorum, güvenli modda da alıyorum bu hatayı.
Bir de aygıt yöneticisinden .ifa uzantılı dosya ile 466.27'yi kurmaya çalıştım. Onda da "erişim engellendi" şeklinde hata aldım.

Dosya Ekleri

• explorer_7HWtleMlml.png
    explorer_7HWtleMlml.png
    165,6 KB · Görüntüleme: 42
Temiz bir kurulum yapıp deneyin. Driver Booster falan kullanmayın. Büyük ihtimalle yanlış sürücüleri yükleyip bu hale getirdi. Formattan sonra ise dediğim paketleri ve ekran kartı sürücüsünü sitesinden indirip kurun. Zaten bizde de Driver Booster yasaklı siteler arasında.

Tamamdır ama bu benim üçüncü formatım olacak. Zaten driverleri buradan yüklemiştim tek tek. TeamViewer ile bağlanma şansınız falan var mı?
Şimdilik gerek yok. Attığınız yerden de yükleyebilirsiniz. Redist paketlerini benim attığım yerden indirebilirsiniz. Ekran kartı için ise kendi sitesinden indirip kurun.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı