"PAGE_FAULT_IN_NONPAGED_AREA" mavi ekran hatası

EskoriX

Hectopat
RAM
XPG Gammix D30 2x8 3200 MHz
SSD veya HDD modeli
Apacer
Anakart
Gigabyte B450M S2H
İşlemci
AMD Athlon 3000G
Merhaba. Bilgisayarı az önce topladık ve startı verdik. BIOS'a girmek için delete tuşuna bastım ve BIOS açıldı. Sonra boot etmek için USB belleği taktım ve mouse hareket etmemeye başladı, sonra yeniden başlattım ve fark ettim ki BIOS donuyor. Daha sonra taktığım USB ile boot etmeye çalıştığım zaman mavi ekran verdi "PAGE_FAULT_IN_NONPAGED_AREA" yazıyordu sanırım. Yardım eden herkese şimdiden teşekkürler.
@Yener K. Hocam forumda sadece sizi biliyorum, acaba yardımcı olabilir misiniz?

Son düzenleme:
Emin olmak için resim atabilir misiniz?
Şuan bir şekilde emin oldum çünkü BIOS'un donmasına fırsat vermeden baktığımda RAM'ler 3200 MHz'de çalışıyordu normalde 2666 MHz'de çalışması lazım. Daha sonra Gelişmiş Frekans Ayarları bölümüne geldim XMP Profil 1 yazıyordu üzerine tıkladım PC dondu reset attım sonra tekrar tıkladım baktım devre dışı seçeneği var hemen ona bastım yapıştırdım F10'u şimdi 2 RAM 'de takılı ve şaşırtıcı bir şekilde test başladı hadi hayırlısı.
@KojiroHyuga04 Hocam ne düşünüyorsunuz bu konu hakkında?

Demek ki XMP açık kalmış

Demek ki XMP açık kalmış
Mesela şuan 7.dakikasında testin, az önceki testte ilk 4.dakikada 36 hata vermişti şuan durumu anlamaya çalışıyorum bir sorun yok gibi. Ama acaba neden XMP açıkken BIOS donuyor onu anlamadım sanırım voltaj vesaire kaynaklı test bittiğinde hata çıkmaz ise detaylı bir araştırma yapmayı düşünüyorum, tavsiyeleriniz varsa çok iyi olur her şey için teşekkür ederim yardımcı oldunuz.

Hocam o konu hakkında maalesef bilgi sahibi değilim.
@Sir Benjamin hocam anlıyordu bu işlerden sanırım.

Modüllerde sorun varsa XMP'de stabilite sorunları çıkabilir, en nihayetinde XMP frekans ve voltaj yükselten, gecikme düşüren bir ayar.

XMP neden Memtest'te hataya sebep olur bu kısmını bilmiyorum, ama kapatılması modülün durumunu görmemiz için daha doğru.

XMP'nin açık olduğunu farkettikten sonra devre dışı bırakıp yeniden teste bıraktım bilgisayarı bakalım duruma göre iade etmeyi düşüneceğim, fakat neden XMP açıkken BIOS donuyor onu anlamış değilim.
@KojiroHyuga04 Merhaba hocam, XMP kapalı bir şekilde RAM'ler testi sorunsuz geçti. Fakat bu durumda XMP modunu kullanamayacak mıyım? Ne yapabilirim?

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…