PAGE_FAULT_IN_NONPAGED_AREA mavi ekran hatası

İşletim sistemi
Windows 10

Emir13

Hectopat
SSD veya HDD modeli
CS900 240GB
Ekran kartı
GT 1030
Anakart
Asus M5A78M LX3
İşlemci
FX6300
Merhaba. PC mavi ekran verip duruyor. Driver kaynaklı olanlar var, çözmeme yardımcı olur musunuz? Bir de RAM'lerde problem var sanırım ama maalesef çözebilme şansım yok onu. En sonki hatada USBPORT.sys yazıyordu.

Minidump dosyaları: minidump.rar

@Bora Dere Hocam bir göz atar mısınız? 🙏

Son düzenleyen: Moderatör:
Sisteme kart okuyucu mu takılı? Öyleyse çıkarın bi' bakalım. Depolamada ve/veya anakartta sorun var sanki. USB ile neler bağlı sisteme? Kasanızın modeli nedir? Anakarta bağlı ek bir aygıt da sorun çıkarıyor olabilir, tam emin olamadım. Depolama olarak sadece SSD mi var?

Sisteme kart okuyucu mu takılı? Öyleyse çıkarın bi' bakalım. Depolamada ve/veya anakartta sorun var sanki. USB ile neler bağlı sisteme? Kasanızın modeli nedir? Anakarta bağlı ek bir aygıt da sorun çıkarıyor olabilir, tam emin olamadım. Depolama olarak sadece SSD mi var?

Hocam evet kart okuyucu var sistemde. 2008'de toplandı kasa o zamanlardan kalan tek parça galiba. Bir de DVD writer var ancak takılı değil. PC'nin görmediği HDD de var, bağlı değil. Şu an sadece SSD takılı. Fakat benim anlamadığım nokta şu: PC'de gezinirken sağ alttan Windows 10 bildirim gönderiyor. Herhangi bir disk takmamama rağmen F: Sürücüsüne ne olacağını seçin yazıyor. Sanki bellek takmışım da kullanıma hazır gibi yani. Bunların harfleri hep farklı oluyor, bilgisayara girdiğimde herhangi bir depolama yok ama o harfle ilgili.

USB ile klavye mouse bağlı sadece. Kulaklık için jak kullanıyorum. Kasa eski bir kasa herhangi bir yerde modelinin yazdığını görmedim.

Kart okuyucuyu çıkarıp sistemi bir süre öyle kullanabilir misiniz? Bu süreçte yine mavi ekran alırsanız yazarsınız. O kadar alakasız şeylerde sorun gösteriyor ama muhtemelen tek bir sorun var, diğerlerinde de varmış gibi gösteriyor.

Kasa bu hocam.

Dosya Ekleri

• IMG20221219185448.jpg
    IMG20221219185448.jpg
    61,6 KB · Görüntüleme: 20
Şimdilik dediklerimi yapın bakalım, devam etmesi durumunda başka şeyler de deneriz.

Ben belleklerden olma ihtimalinin yüksek olduğunu düşnüyorum. Yeni anakarta geçtiğimden beri hiç olmadı ama önceden ara sıra 8 GB kullanılabilir alan 4 GB yazıp duruyordu.

Şimdilik dediklerimi yapın bakalım, devam etmesi durumunda başka şeyler de deneriz.

Çok sağ olun.

Hocam müsait iseniz bunlarada bakabilirsiniz. Bunlarda daha önce aldığım dumplar, forum açmıştım pek bakan olmamıştı. Belki fikir olur bir şey olur.
Minidump.rar
Minidump19.06.2023.rar

Hocam müsait iseniz bunlarada bakabilirsiniz. Bunlarda daha önce aldığım dumplar, forum açmıştım pek bakan olmamıştı. Belki fikir olur bir şey olur.
Minidump.rar
Minidump19.06.2023.rar

Bu dumpları aldığımda sistemde Kingston A400 120GB SSD vardı hocam. Zaten kronik sorunlu bir modeldi garanti olsun diye CS900 geçtim.

1693379013706.png

Yine oldu. Disk falan takmadım.

Son düzenleme:
Ona tıklayınca ne çıkıyor peki, tıklayabiliyor musunuz? Kart okuyucuyu çıkarmıştınız herhalde. Kasanın önünde de birkaç port var, onların anakart bağlantılarını söker misiniz takılılarsa?

Ona tıklayınca ne çıkıyor peki, tıklayabiliyor musunuz? Kart okuyucuyu çıkarmıştınız herhalde. Kasanın önünde de birkaç port var, onların anakart bağlantılarını söker misiniz takılılarsa?

Hocam sökmeden önce gelmişti o yazı. Söktüğümden beri hiç çıkmadı. Bir de bu bilgisayarda gizli dosyları gösterdiğimde bir sürü disk vardı onlar da gitti. Çıkarttığımdan beri mavi ekran almadım bakalım. Bazen mavi ekran vermeden direkt sistemin gittiğide oluyor.

Ek olarak HDD takılı değil ama tek ucu anakarta bağlı kalmış onu da söktüm.

@Bora Dere 083123-15843-01.rar hocam yine yedim LoL'deyken hem de.

Son düzenleme:
Bu RAM'den kaynaklı muhtemelen, siz de konunun başında demiştiniz zaten RAM'lerde sorun var diye.. Disk takıp çıkarma uyarısı gelmeye devam ediyor mu hala? Etmiyorsa diğer sorununuz çözülmüştür yüksek ihtimalle, bu ondan farklı bir şeydir.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı