Çözüldü Pagefile sistem için gerekli midir?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Darth AMD

Hectopat
Daha fazla  
Ucuza WD Green 500GB M.2 SSD aldım. Oyun oynadığım zaman ömründen gitmesin istiyorum. Sistemimde 2*16 6000MHz RAM bulunuyor. Pagefile kapatsam ya da 500 MB gibi düşük bir miktara indirsem bir zararı olur mu? Ağır oyunlar oynamıyorum RAM tüketimi 16GB'a bile ulaşmıyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Oyun oynamayla pagefile ile SSD ömründen kolay kolay götüremezsiniz. Hatta sürekli dosya indirip dursanız bile kendi kendinize SSD ömrünü azaltmanız çok zor. İlle pagefile'den kısmak istiyorsanız 1-2 GB'da bari tutun. Pagefile'ı tamamen kapatmanın fayda sağlamanın aksine kararlılılığı bozabileceği bile belirtilmiş.

Ucuza WD Green 500GB M.2 SSD aldım. Oyun oynadığım zaman ömründen gitmesin istiyorum. Sistemimde 2*16 6000MHz RAM bulunuyor. Pagefile kapatsam ya da 500 MB gibi düşük bir miktara indirsem bir zararı olur mu? Ağır oyunlar oynamıyorum RAM tüketimi 16GB'a bile ulaşmıyor.
Kapatabilirsin, sorun teşkil etmez. Mavi ekran alırsan dmp dosyası oluşmaz sadece. Bu kadar.

Oyun oynamayla pagefile ile SSD ömründen kolay kolay götüremezsiniz. Hatta sürekli dosya indirip dursanız bile kendi kendinize SSD ömrünü azaltmanız çok zor. İlle pagefile'den kısmak istiyorsanız 1-2 GB'da bari tutun. Pagefile'ı tamamen kapatmanın fayda sağlamanın aksine kararlılılığı bozabileceği bile belirtilmiş.
Benim user klasörüm C diskinde değil. Kısaca ömrünü tüketmez değil mi?

Yüklü RAM 32 GB'dan -şimdilik, eskiden 16 idi, 8 idi...- küçükse evet, kararlılığı bozabilir.

Mevcut ram 32gb.
O zaman tamamen kapatmanda hiçbir sakınca yok.

Mavi ekran hataları aldığında dmp dosyası oluşmaması dışında. Eğer senin için bu önemli bir şey ise: 800-1024 MB olarak ayarlayabilirsin.

Çözüm

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı