Çözüldü ''pagefile.sys" dosyasını kopyalayamıyorum

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

MBGtrFORCE

Hectopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Asus Tuf A15 FA507NU AMD Ryzen™ 7 7735HS, NVIDIA® GeForce RTX™ 4050, 16 GB DDR5-4800 MHz Ram
Meslek
Öğrenci
C: Ve D: Disklerini birleştirmek için D: Diskini başka bir diske kopyalıyordum. Bu sırada fotoğraftaki hata ile karşılaştım. Ne yaparsam yapayım dosyayı kopyalayamıyorum. Ne yapmalıyım?

Dosya Ekleri

• 1608555347850.png
    50,1 KB · Görüntüleme: 140
Çözüm
Pagefile.sys dosyası Windows'un oluşturduğu sanal bellektir (Virtual RAM). Bu dosya hiçbir şekilde kopyalanamaz veya değiştirilemez.

D diskindeki Pagefile dosyasını kaldırmak için:
Denetim Masası > Sistem ve Güvenlik > Sistem > (Sol sekmeden) Gelişmiş sistem ayarları > Gelişmiş sekmesi > Performans ayarları > Gelişmiş sekmesi içerisindeki "Değiştir" tuşuna basın.
Gelen ekranda üst taraftan D diskini seçin ve aşağıdan "Disk belleği dosyası yok" seçeneğini işaretleyin, Tamam butonuna basın ve PC'yi yeniden başlatın. D diskindeki Pagefile dosyası silinecektir ve disk birleştirme işleminize devam edebileceksiniz.

Birleştirdikten sonra yeniden Pagefile'ı aktif etmenizi şiddetle tavsiye ederim.
Pagefile.sys dosyası Windows'un oluşturduğu sanal bellektir (Virtual RAM). Bu dosya hiçbir şekilde kopyalanamaz veya değiştirilemez.

D diskindeki Pagefile dosyasını kaldırmak için:
Denetim Masası > Sistem ve Güvenlik > Sistem > (Sol sekmeden) Gelişmiş sistem ayarları > Gelişmiş sekmesi > Performans ayarları > Gelişmiş sekmesi içerisindeki "Değiştir" tuşuna basın.
Gelen ekranda üst taraftan D diskini seçin ve aşağıdan "Disk belleği dosyası yok" seçeneğini işaretleyin, Tamam butonuna basın ve PC'yi yeniden başlatın. D diskindeki Pagefile dosyası silinecektir ve disk birleştirme işleminize devam edebileceksiniz.

Birleştirdikten sonra yeniden Pagefile'ı aktif etmenizi şiddetle tavsiye ederim.

Çözüm

Şu an 8 GB RAM'im var ama 1-2 hafta içinde 16 GB yapacağım. Bu özelliği geri açmasam bir problem olur mu?
Güncelleme: Yöntem işe yaradı. Teşekkürler.

Son düzenleme:
Şu an 8 GB RAM'im var ama 1-2 hafta içinde 16 GB yapacağım. Bu özelliği geri açmasam bir problem olur mu?
RAM'ınız size yetiyorsa açmayın derim çünkü sabit diskin ömründen yiyor açılınca.
Performans noktasında da biraz olumsuz etkiliyor belirli şartlarda.

Bazı oyunlar RAM'dan bağımsız olarak pagefile olmadan çalışmıyor, ondan dolayı yeniden açmanızı önermiştim. Karar sizin tabii. İşe yaramasına sevindim

Bazı oyunlar RAM'dan bağımsız olarak pagefile olmadan çalışmıyor, ondan dolayı yeniden açmanızı önermiştim. Karar sizin tabii. İşe yaramasına sevindim

Şu an Windows'u yükseltiyorum. Bittikten sonra geri açacağım. Bir de aynı şekilde mi geri açacağız?

Şu an Windows'u yükseltiyorum. Bittikten sonra geri açacağım. Bir de aynı şekilde mi geri açacağız?
Aynen öyle. Aynı şekide kapattığınız yere girin ve kapatmak yerine "sistem yönetimli boyut"u seçin. Eğer pagefile boyutunu kendiniz ayarlamak isterseniz de kullandığınız RAM miktarının iki katı olarak özel boyut yerinden yazabilirsiniz.

Dosya Ekleri

• Screenshot_1.jpg
    32,4 KB · Görüntüleme: 93
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…